World Servants verandert dorp, kerk & jongeren

"Toen we in 2011 de eerste groep World Servants Haastrecht opstartten kon ik niet vermoeden dat het zo'n grote impact zou hebben. Veertien jongeren uit ons dorp gingen een school bouwen in Ghana. De bouwtekeningen werden bekeken en besproken. Wij (kerkmensen en thuisblijvers) maakten een vergaderschema en een actieschema om aan het benodigde geld te komen.

Lees verder

'Indruk in de hele stad'

Hoe betrek je jonge mensen bij diaconaat? Die vraag stelde Ans Boven, kerkelijk werker van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Groningen, zichzelf een paar jaar geleden. Ze besloot, namens de kerken, te gaan samenwerken met World Servants. Ans vertelt nu hoe de projecten impact hebben binnen de stad, de kerk en hoe het de jongeren heeft veranderd.

Lees verder

'De hele gemeente is betrokken'

Het is inmiddels dertien jaar geleden dat Christien Niemeijer voor het eerst meeging met World Servants. 'We gingen toen naar Kenia. Ik ging vooral mee voor het avontuur en om iets voor een ander te doen. Het heeft een hoop bij me losgemaakt', zegt ze. Nu is ze jongerenwerker in de PKN-gemeente in het Groningse Wildervank. Ze nam het initiatief om een plaatselijke groep te starten. In 2013 gaan er daarom acht jongeren uit Wildervank mee naar Zambia.

Lees verder

World Servants: praktisch bezig zijn met oog, hart en handen

'Hoe kunnen we jongeren betrekken bij de kerk?' Dat was een vraag die predikant Peter Schormans uit Wijckel zichzelf stelde. Hij kwam met World Servants in aanraking en startte een groep. Hij schreef zelf een verhaal over zijn ervaringen.

Lees verder

'Het enthousiasme van de deelnemers motiveert me'

Een groep van 25 jonge mensen leiden die samen actievoeren voor een heel bijzondere ervaring in een ontwikkelingsland. Het is niet een geringe missie. Maar, de 53-jarige Margreet van Aken gaat er helemaal voor. Ze vertelt over haar werk als groepsleider bij World Servants-groep Leek.

Lees verder