Myanmar | Met de kerk bouwen aan verandering

Ina Veldhuizen is predikant in Doetinchem. Een aantal jaren geleden ging een groep jongeren uit haar gemeente met World Servants naar Malawi. Deze keer vertrok Ina zelf met jongeren naar Myanmar. ‘Een ervaring die van onschatbare waarde is voor de hele gemeente.

Lees verder

Malawi | Dominee bouwt aan verandering

Theo Pieter de Jong is predikant in de Beatrixkerk in Ede. Een gemeente waarvan in 2016 een groep met World Servants mee naar Malawi ging. Zelf is hij in 2013 met jongeren uit zijn vorige gemeente in Stadskanaal naar Ghana geweest. Hij ziet in de twee gemeentes dat World Servants werkt: ‘Bij de jongeren riep het proces een bepaald enthousiasme op. Dit gaf zelfvertrouwen aan de gemeente, waardoor er een positieve vibe ontstond.’

Lees verder

Haïti | Het World Servants project bracht de kerk weer bij elkaar

Ruben Muller is jeugdouderling in Protestantse Gemeente De Fontein in Leeuwarden. Het afgelopen jaar voerde hij actie met twaalf jongeren uit zijn kerk en ging hij met hen op reis naar Haïti. Een keuze waar hij geen spijt van kreeg! Hij vertelt:

Lees verder

Jaarlijks met de kerk bouwen aan verandering

Ds. Gertjan Robbemond is predikant in de protestante gemeente van Oud-Beijerland. In de afgelopen jaren gingen 55 Oud-Beijerlanders met World Servants mee. Hun enthousiasme sloeg over: sinds 2013 gaat Gertjan jaarlijks mee. ‘Het is een buitengewoon gave ervaring. Je wordt er een rijk en gezegend mens van.’

Lees verder

Dominicaanse Republiek | "Een aanrader om als gemeente op project te gaan!"

Douwe Wijmenga is predikant in Oldemarkt. In 2013 ging hij met jongeren uit zijn gemeente op pad met World Servants. Terugkijkend raadt hij dit elke andere kerk aan: “Het maakt zoveel enthousiasme los, in alle lagen van de gemeente”.

Lees verder

World Servants verandert dorp, kerk & jongeren

"Toen we in 2011 de eerste groep World Servants Haastrecht opstartten kon ik niet vermoeden dat het zo'n grote impact zou hebben. Veertien jongeren uit ons dorp gingen een school bouwen in Ghana. De bouwtekeningen werden bekeken en besproken. Wij (kerkmensen en thuisblijvers) maakten een vergaderschema en een actieschema om aan het benodigde geld te komen.

Lees verder

'Indruk in de hele stad'

Hoe betrek je jonge mensen bij diaconaat? Die vraag stelde Ans Boven, kerkelijk werker van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Groningen, zichzelf een paar jaar geleden. Ze besloot, namens de kerken, te gaan samenwerken met World Servants. Ans vertelt nu hoe de projecten impact hebben binnen de stad, de kerk en hoe het de jongeren heeft veranderd.

Lees verder

'De hele gemeente is betrokken'

Het is inmiddels dertien jaar geleden dat Christien Niemeijer voor het eerst meeging met World Servants. 'We gingen toen naar Kenia. Ik ging vooral mee voor het avontuur en om iets voor een ander te doen. Het heeft een hoop bij me losgemaakt', zegt ze. Nu is ze jongerenwerker in de PKN-gemeente in het Groningse Wildervank. Ze nam het initiatief om een plaatselijke groep te starten. In 2013 gaan er daarom acht jongeren uit Wildervank mee naar Zambia.

Lees verder

World Servants: praktisch bezig zijn met oog, hart en handen

'Hoe kunnen we jongeren betrekken bij de kerk?' Dat was een vraag die predikant Peter Schormans uit Wijckel zichzelf stelde. Hij kwam met World Servants in aanraking en startte een groep. Hij schreef zelf een verhaal over zijn ervaringen.

Lees verder

'Het enthousiasme van de deelnemers motiveert me'

Een groep van 25 jonge mensen leiden die samen actievoeren voor een heel bijzondere ervaring in een ontwikkelingsland. Het is niet een geringe missie. Maar, de 53-jarige Margreet van Aken gaat er helemaal voor. Ze vertelt over haar werk als groepsleider bij World Servants-groep Leek.

Lees verder