Malawi | Zendingswerkers ontvangen jongeren uit hun kerk

Hans en Gerrie Kasbergen wonen vanaf november 2014 in Mzuzu, Malawi. Ze werken er in dienst van een van de maatschappelijke afdelingen van CCAP, een groot kerkgenootschap. Gerrie als trainer in het onderwijs, Hans als projectleider. Hans en Gerrie zijn uitgezonden vanuit Nederland via de GZB en altijd betrokken geweest bij het jongerenwerk in hun kerk in Bergambacht. ‘Al vanaf het begin dat we hier wonen leek het ons uit Nederland uit te nodigen in Malawi. Maar hoe doe je dat?’

Lees verder

Malawi | Geen zak geld maar een groep jongeren!

Waarom gaan we met zo'n grote groep naar al die verschillende landen? Kunnen we niet veel beter gewoon een grote zak met geld sturen? Het zijn vragen die regelmatig gesteld worden. Zelf kunnen we antwoorden bedenken, maar wat zeggen de mensen uit het projectland er over? Frances, District Education Manager uit Malawi geeft je graag een antwoord!

Lees verder

Malawi | De situatie is hier nu veel meer ontwikkeld

In 2014 vertellen vijf Village Heads over hun ervaringen met het bezoek van een World Servants groep in 2011. 

Lees verder

Malawi | 'Gemotiveerd om naar school te gaan'

Matola is het dorpshoofd van Chamkango, een afgelegen dorp in Malawi. Hij vertelt dat de gemeenschap zelf nu meer tijd kan steken in hun oogst door de komst van de school. Voorheen waren zij in het regenseizoen namelijk druk bezig om plastic te verzamelen om de school waterdicht te maken; dat hoeft nu niet meer. Ook krijgen de kinderen meer lesuren en krijgen zij de kans om vervolgens naar secondary school door te stromen. Nu kunnen ze tenminste les krijgen; ook als het regent buiten!

Lees verder

Malawi | Een bezoekje aan Echikankheni

In het najaar van 2013 bezocht Jan van der Leest het project in Echikankheni. Hij vertelt hier zijn verhaal en maakte ook een filmpje.

Lees verder

Malawi | 'Groeten uit Kaviwale'

Jan van der Leest brengt in november 2013 een kort bezoek aan Kaviwale, waar een groep in de zomer aan mee heeft gewerkt. Er wordt hard gewerkt maar het project is nog niet af. De gemeenschap doet er alles aan om in maart de gebouwen in gebruik te kunnen nemen.

Lees verder

Malawi | De school in Lunga in Malawi draait goed

Het gaat goed met de school in Lunga, waar World Servants in 2012 aan mee heeft gebouwd. Het aantal leerlingen groeit gestaag. Naast dat World Servants meebouwde aan klaslokalen, lerarenwoningen en latrines, helpt World Servants de gemeenschap ook om schoolmaaltijden te verzorgen. We helpen bijvoorbeeld met het trainen om het land goed te kunnen bewerken.

Lees verder

Malawi | 'Bijna alle kinderen uit Matipa en omgeving komen nu naar school'

Projectmanager Jan van der Leest bracht in november 2013 een bezoek aan Matipa in Malawi. World Servants ondersteunt de school met schoolmaaltijden. Het effect daarvan omschrijft Jan in deze blog.

Lees verder

Malawi | Het verhaal van de ouders uit Matipa

De ouders uit Matipa zijn blij met de nieuwe klaslokalen die met hulp van World Servants zijn gerealiseerd. Ze vertellen hun verhaal.

Lees verder

Malawi | De leerkrachten uit Matipa vertellen hun verhaal...

Er is veel veranderd op de school in Matipa in Malawi. De leerkrachten van de school vertellen hun verhaal.

Lees verder

Pagina's