Zambia | Zambiaanse leraar vertelt vooruitgang

De Zambiaanse Mr. Jackson is leraar aan de Champhanje community school. Hij vertelt wat de impact van de bouw van extra klaslokalen is op het gebied. 

Lees verder

Zambia | ‘Het project heeft ons dorp en mindset veranderd!’

2012 - In een krap lokaaltje met een dak van hout en riet krijgen 112 kinderen les, dat was de hele school. Hier bracht World Servants groep ZA512 verandering in door het bouwen van klaslokalen. Welke verandering? Dat werd afgelopen zomer duidelijk toen een aantal deelnemers bij dit project langs gingen.

Lees verder

Zambia | Tijdens het bouwen werkten we veel samen met de 'witte mensen'

In Matipa, Zambia is veel losgekomen na het bezoek van een World Servants groep. Op vele fronten is de lokale bevolking geraakt door het bezoek van 'de witte mensen'. In december 2014 is er een bezoek gebracht aan Matipa door twee World Servants medewerkers. Zij zagen met eigen ogen hoe de twee lerarenwoningen in gebruik zijn. Ook gingen ze in gesprek met de bewoners van Matipa. Het bezoek van de witte mensen zullen ze niet snel vergeten.

Lees verder

Zambia | 'Toegang tot betere gezondheidszorg'

In Nkolonga, Zambia, staat sinds 2009 een goede kliniek. We vroegen aan een dorpsbewoner wat er veranderd is met de komst van de kliniek.

Lees verder

Zambia | 'Minder verspreiding van ziektes'

Chisenga Philip is arts binnen de kliniek van Nkolonga die World Servants in 2009 bouwde. Hij vertelt ons over zijn ervaringen met betrekking tot de kliniek en de veranderingen die de kliniek met zich meegebracht heeft.

Lees verder

Zambia | Het onderwijs in Boyole is veranderd

De studenten van de school in Boyole (Zambia) vertellen wat er zoal veranderd is met de komst van de nieuwe school.

Lees verder

Zambia | 'Echt teamwork!'

Bouwvakker Steven uit Boyole heeft hele mooie herinneringen aan het project in 2012. Hij blikt terug op zijn ervaringen.

Lees verder

Zambia | 'De overheid stuurt sneller leerkrachten naar dit gebied'

Twee leraren van de school in Boyole in Zambia kijken terug op het project. Er is veel verbeterd sinds de nieuwe klaslokalen en lerarenwoningen.

Lees verder