Ecuador | De impact van een project, is meer dan het gebouw alleen

Gelijkwaardigheid, dienstbaarheid, samenwerking en interactie staan centraal in dit magazine. En dat is niet voor niets. Want juist deze principes zorgen ervoor dat de impact van een World Servants-project zo groot is. Deelnemers nemen tijdens het project een dienstbare, lerende houding aan en tonen oprechte interesse in het leven van de mensen die ze ontmoeten. Zo ontstaat een vriendschap tussen de deelnemers en de lokale gemeenschap. Die band is de voedingsbodem voor een succesvol project.

Lees verder

Malawi | Zendingswerkers ontvangen jongeren uit hun kerk

Hans en Gerrie Kasbergen wonen vanaf november 2014 in Mzuzu, Malawi. Ze werken er in dienst van een van de maatschappelijke afdelingen van CCAP, een groot kerkgenootschap. Gerrie als trainer in het onderwijs, Hans als projectleider. Hans en Gerrie zijn uitgezonden vanuit Nederland via de GZB en altijd betrokken geweest bij het jongerenwerk in hun kerk in Bergambacht. ‘Al vanaf het begin dat we hier wonen leek het ons uit Nederland uit te nodigen in Malawi. Maar hoe doe je dat?’

Lees verder

Bolivia | Schooldirecteur Marcella uit Bolivia

Marcella Soussa is directeur van een school in Patuju, Bolivia. Ze vertelt over de ervaring met de World Servants-groep die in 2017 twee klaslokalen bouwde voor haar school. 

Lees verder

Zambia | Zambiaanse leraar vertelt vooruitgang

De Zambiaanse Mr. Jackson is leraar aan de Champhanje community school. Hij vertelt wat de impact van de bouw van extra klaslokalen is op het gebied. 

Lees verder

Ecuador | De dankbaarheid van de Ecuadoraanse boer

Elio Galileo Cantos is een cacaoboer in Ecuador. Toen de groep Nederlandse jongeren aankwam, viel hem op dat deze jonge mensen helemaal niet zo rijk waren als dat hij in eerste instantie dacht.

Lees verder

Malawi | Geen zak geld maar een groep jongeren!

Waarom gaan we met zo'n grote groep naar al die verschillende landen? Kunnen we niet veel beter gewoon een grote zak met geld sturen? Het zijn vragen die regelmatig gesteld worden. Zelf kunnen we antwoorden bedenken, maar wat zeggen de mensen uit het projectland er over? Frances, District Education Manager uit Malawi geeft je graag een antwoord!

Lees verder

Kanyata blijft bouwen

In 2009 is er een groep  jongeren afgereisd naar Kanyata (Malawi).  Op dat moment was er maar één schoolblok, hierdoor kregen veel kinderen les in hutjes met rieten daken. Zij konden tijdens de regen periode geen les krijgen omdat het grasdak het water niet tegen hield. Dit zorgde er ook voor dat de lesmaterialen waterschade opliepen. Daarom heeft de groep hand-in-hand met de lokale bevolking aan een schoolblok met daarin twee klaslokalen en een office. Ook hebben ze een girls changing room gebouwd. In de zomer van 2015 bezochten drie World Servants deelnemers het project en beschrijven hieronder wat zij tijdens dit bezoek hebben gehoord.

Lees verder

De sleutel tot echte verandering

Mussa Nyirenda is een inspirerende medewerker van de partnerorganisatie CCAP uit Malawi en begeleidt samen met Vincent de World Servants projecten. Hij merkt dat World Servants op verschillende manieren verandering brengt, zowel voor hem persoonlijk als voor het land Malawi.

Lees verder

Brazilië | Overwinnen van problemen in de buurt

In 2011 en 2013 zijn er groepen naar Nova Pousada in Brazilië geweest. Daar hebben ze gebouwd aan een Community Center.

Lees verder

Ghana | Hoop in Langbinsi

Een oud-leerling van de World Servants-school, Dennis Asinja, studeert nu aan de universiteit. Hij vertelt over de verandering die plaats vond in Langbinsi.

Lees verder

Pagina's