Zambia | Bart en Machiel trokken naar zambia en ontmoetten... zichzelf

Bart en Machiel zijn vrienden sinds VWO 2. Bart wilde wel helpen toen Machiel hem vroeg voor een van zijn acties voor World Servants. Dat een avondje lunchpakketten inpakken hen uiteindelijk samen in Zambia zou brengen, hadden ze niet verwacht…

Lees verder

Zambia | Van verlegen naar sociaal

Een meisje uit Berlikum met interesse in Afrika. Ze was verlegen, een beetje stil, een meisje dat niet gemakkelijk voor een groep iets durfde te zeggen. Ze deed al acties voor andere doelen, tot een aantal dorpen bij elkaar kwamen voor een World Servants actiegroep.

Lees verder

Zambia | Hidde werd geïnspireerd door de kinderen

Tijdens mijn project in Zambia kwam ik erachter hoe goed het is om simpelweg tijd voor iemand vrij te maken. Dit merkte ik aan de kinderen in Kavinaka, waar ik in 2017 naar toe ben geweest. 

Lees verder

Zambia | Francis, de meest inspirerende leraar ooit, krijgt geen loon

Ik ben net een paar dagen terug van een werkvakantie in Zambia. De afgelopen drie weken waren misschien wel de meest indrukwekkende weken van mijn leven! Nu ik thuis ben ontdek ik hoe lastig het is om ‘de wereld hier’ uit te leggen hoe het daar in Afrika is. Waar moet ik beginnen?

Lees verder

Zambia | Gerda's liefde voor Afrika

Het is 2004 als Gerda met World Servants op project gaat naar Bolivia. Het is haar tweede World Servants project, maar tijdens dit project doet zich iets voor wat haar nooit meer los zal laten.

Lees verder

Zambia | De zoektocht van Peter

Dat stond in grote letters op de tas die we kregen aan het begin van het World Servants voorbereidingsweekend. Een weekend lang alles horen over onze drieweekse reis naar Champhanji, een piepklein dorp in Zambia dat in geen atlas en zelfs niet op Google te vinden is.

Lees verder

Zambia | Durf te dromen!

Brenda Buijs ging in 2013 met World Servants op project naar Zambia, om daar samen met de lokale bevolking 2 lerarenwoningen te bouwen. Het werd een prachtig avontuur, een avontuur waar ze nog altijd met een lach op haar gezicht op terug kijkt. 

Lees verder

Zambia | 'Ik mag dankbaar zijn voor wat ik heb'

Aafke de Leeuw (17) uit Woerden bouwde het afgelopen jaar lerarenwoningen in Molozi, Zambia. De reis had een grote impact op haar leven. Haar kernwoord: dankbaarheid.

Lees verder

Zambia | Afscheid nemen bestaat wel

Laura Hessels vertelt over haar ervaringen tijdens haar project in Zambia.

Lees verder