Guatemala | Gerben geeft zijn ervaring nu als leider door

Vroeger gingen mijn broer en zus op project en elke keer kwamen ze terug met fantastische verhalen. Tijdens de voorbereiding van deze projecten hielp ik vroeger altijd mee. Zo ging ik bijvoorbeeld langs de deuren om geld op te halen.

In 2010 was het dan zover, mijn eerste World Servants-project. We gingen met actiegroep Bolsward naar Brazilië. Het was een ontzettend mooie ervaring die mij ook veranderde. Als ik ergens mee zat, kon ik erover praten. Dat klinkt nu simpel, maar het was een leerervaring voor mij! Merken dat anderen je serieus nemen en je gehoord voelen. Ik leerde meer mijn eigen mening te vormen. Daardoor liet ik me niet meer van mijn stuk brengen door anderen. Na dit project volgden er nog meer.

Ik merk dat de World Servants-projecten mij veel hebben gebracht. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel en zelfvertrouwen zijn gegroeid, ik vind het gaaf om samen met anderen tot beslissingen te komen én ik heb de keuze gemaakt om meer vrijwilligerswerk te gaan doen. Op geloofsgebied heeft World Servants mij ook veel gebracht. Tijdens mijn eerste project heb ik geleerd hoe belangrijk Jezus is mijn leven is en vanaf dat moment heb ik geen twijfel meer.

Ik weet dat ik zelf zoveel aan de projecten heb gehad dat het nu de tijd is om het door te geven. Door deelnemers bijvoorbeeld enthousiast te maken om écht contact met elkaar en met de lokale bevolking te hebben. In het ‘normale’ leven gebeurt dit niet zo snel, maar wanneer je drie weken bij elkaar zit, schept dat een speciale band. Tijdens de World Servants-projecten heb ik gezien dat deelnemers open zijn en hun hartsverlangens durven te delen. Ik ben dankbaar dat ik hier vorm aan mag geven.

Wat ik geleerd heb, wil ik doorgeven

Gerben Wijnja