[gh113] verdwenen secretaris-generaal...

Geplaatst op 30 apr 2013 - 22:24

Vreemd, achter de laptop tijdens een world servants project. Maar niets is de kantoorstaf iets te dol hier. Als we maar een half woord laten vallen wordt het perfect geregeld. Voorbeeld? Vandaag werd het geld gewisseld. Krijgen we voor iedere deelnemer een keurige envelop met naam, wisselkoers en het exacte bedrag terug!! Ik hoefde alleen nog maar uit te delen.

Vanmorgen zijn we weer begonnen met een dagopening met en door de meiden van het project. Onderdeel van hun training, want ze leren zo om zichzelf te presenteren. Allemaal in oranje gehuld verschenen wij en de meiden hadden allemaal een oranje bloem in het haar. Met het kinderwerk kronen gemaakt en de vlaggen met Alex en Maxima opgehangen evenals een oranje balonnen slinger waarvan de een na de ander door de hitte knapte.

Daarna was het de bedoeling dat we gingen schilderen. Dit werd echter na een uur afgebroken omdat we verwacht werden bij de secretaris generaal van de Association of God, kerk in Ghana. We hebben gelijk kennis gemaakt met de enorme verkeerschaos in Accra. Toen de hele groep eenmaal aanwezig was, was de secretaris generaal reeds verdwenen met het vliegtuig en had slechts een afvaardiging van 4 met hem gesproken. Toch was de trip niet voor niets. We zitten bij dit project behoorlijk afgesloten van de buitenwereld en nu kregen we een goed beeld van de wijken waar de meiden in dit project vandaan komen. Een heftige ervaring voor velen van ons.

Met de groep gaat het verder uitstekend. Morgen gaan we naar ford Hollandia en het strand met de meiden voor wie dit echt een uitje is. Hun eerste waarbij ze moeten laten zien dat ze zich goed gedragen.

Groetjes, vanuit een zeer warm Ghana,

Maaike

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.