[gh213] De laatste dagen in Zogiligu

Geplaatst op 22 jul 2013 - 13:59

De enthousiaste hoofdleider vertelt de belevenissen van afgelopen weekend en blikt vooruit. Een laatste update vanuit Zogiligu door Tom Bouwman.

De groep heeft een heel leuk weekend achter de rug. Zaterdagmorgen zijn de deelnemers op pad geweest en hebben de Ghana Express gedaan. Een spel in de omgeving van de verblijfplaats, waarbij ontmoeting met de lokale bevolking en cultuur centraal staan. Zaterdagmiddag hebben de deelnemers lekker uitgerust, er stond niets op het programma. 'S avonds werd er een avondprogramma georganiseerd en daarna hebben de deelnemers hun tas ingepakt om een nachtje te gaan logeren in groepjes bij een gezin in de omgeving. Zondagochtend werd er een kerkdienst bijgewoond, met een beschaafde duur van anderhalf uur.

Vandaag is het de laatste dag in Zogiligu, de groep is de bouw- en verblijfplaats aan het opruimen. Vanmiddag zal met een ceremonie de overdracht plaatsvinden, de groep zal dan het gebouw overdragen aan de lokale bevolking. Daarnaast is er voor de kinderen die het kinderwerk bezocht hebben een groot kinderfeest georganiseerd. De verwachting is dat er 200-250 kinderen zullen komen.

Morgen zal de terugreis plaatsvinden, deze busreis zal weer 2 dagen duren. Maar waarbij onderweg verschillende uitstapjes gemaakt zullen worden. De groep zal onder andere de Kintampo watervallen bezoeken voor een verfrissende duik. Ook voor de laatste dagen in Accra staat er nog genoeg op het programma, geen tijd voor verveling!

Met de deelnemers gaat het goed, de staf is dankbaar voor hoe het gaat in de groep en dankbaar hoe het project is verlopen. Vanuit Accra zal er nog één keer een update komen en daarna zullen de deelnemers zelf live verslag kunnen doen van de belevenissen, want het einde komt in zicht!

Groeten vanuit Ghana namens de hoofdleider

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.