[gh213] Samenwerken in Ghana!

Geplaatst op 9 jul 2013 - 14:11

Groep GH213 is na de busreis van 2 dagen aangekomen op de plaats van bestemming.

Het was een lange reis, maar ook prachtig om zoveel van Ghana te zien. Eenmaal aangekomen in Zogiligu was er een leuk welkom, het viel meteen op dat er ontzettend veel kinderen zijn, die vinden zo'n groep blanke mensen natuurlijk razend interessant. Vanochtend is er een start gemaakt met de bouw. Voordat ze hiermee konden beginnen zijn ze eerst bij de chief van het dorp langs gegaan voor toestemming om de bouw te starten. Dit hebben ze ontvangen en ondertussen is niet alleen de groep heel hard aan het werk, maar zijn er enorm veel lokale Ghanezen die meehelpen. Het werk gaat hierdoor super snel!

Binnen de groep is iedereen gezond, de sfeer is goed, het is erg gezellig en iedereen heeft het naar zijn zin. Het onderkomen is ook goed en het eten is lekker of te wel: er wordt erg goed voor de groep gezorgd. Morgen gaan ze starten met het kinderwerk en daar kijken ze naar uit.

Tot zover de update uit Ghana.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.