[GH214] Afscheid nemen en afkicken

Geplaatst op 6 aug 2014 - 21:27

Via sms stuurde hoofdleider Jan Durk de Jong weer een update. Gisteren hebben we een indrukwekkend en lang ;-) overdrachtsceremonieel gehad. Met tot slot een afscheidsetentje met leraren van de school.

Vandaag stonden we vroeg op. We hebben de tassen gepakt, de lokalen leeggemaakt en geveegd. Met moeite heeft de groep afscheid genomen van de lokale bevolking. Mensen die ons lief zijn geworden. Hierna leidde de buschauffeur ons langs de eerste challenge: de megaslechte weg van Dagbiriboari naar Gambaga. Daar draaiden we de doorgaande weg naar Tamale op. In Gambaga hebben we tevens afscheid genomen van Stephen. Hij werkt voor Agreds en heeft ons de afgelopen weken veel geholpen als projectcoordinator. Aan het eind van de middag zijn we per vliegtuig vertrokken naar Accra. Daar resten nog een paar ontspannen dagen en vrijdagavond de terugreis naar Nederland. We beginnen al een beetje aan het idee te wennen. Het is ook wel raar om straks weer op een gewone WC te zitten, in een echt bed te slapen en Hollandse pot te eten. Maar ook water uit de kraan te drinken of zonder generator een lamp te laten branden. Wat zullen we veel ontwenningsverschijnselen hebben. We houden jullie op de hoogte. Groet
namens de hele club en tot gauw. Bid met ons voor een behouden reis en voor al die lieve mensen die we achterlaten in het mooie Ghana.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.