GH316 | De laatste dagen in Accra

Geplaatst op 12 mei 2016 - 22:45

We zijn op bezoek geweest bij de meiden uit projecten 2014 en 2015.

Maandag zijn we bij 6 meiden uit de projecten van 2014 en 2015 geweest. Geweldig om te zien dat het goed gaat met deze meiden. Na hun diplomering op het Lifelinecentrum gaan ze een jaar stage lopen bij een naaister/kapster. Daarna kunnen ze een betaalde leerplek krijgen en nog 1 à 2 jaar verder leren terwijl ze kunnen sparen voor een eigen bedrijfje. Dinsdag hebben we met hulp van de meiden het kinderfeest gehad. Woensdag was de overdracht en een gezamenlijke lunch met de meiden en de Lifelinestaf. De laatste spullen werden ingepakt en opgeruimd. Daarna een emotioneel afscheid van een stel uitgelaten meiden en via de souvenirmarkt en het pizzarestaurant naar het vliegveld. Donderdagmorgenom 6.20 uur stond het vliegtuig in Amsterdam aan de grond. We zijn allemaal veilig terug van een fantastisch project! Herma van Goor-van Ee.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.