[gh413] betonbalk gestort in Ghana

Geplaatst op 22 okt 2013 - 17:22

Zoals ik al had vermeld hadden we zondag een geweldige dienst met veel gezang en veel passie. Zondagmiddag had een groepje van vijf een kookworkshop waar iedereen van kon genieten bij het avondeten. Het aantal snelle toiletgangers was vandaag wel toe genomen maar of het door die maaltijd kwam weten we niet. Aan het eind van de middag was er gelegenheid om naar wat traditionele dansen te kijken. Begeleid met instrumenten gemaakt van kallebassen. 's Avond was er nog een djembee sessie waar we zelf nog even de spieren los konden maken want na een week hard werken een hele dag niets doen dat valt niet mee ( ik zou bijna zeggen " dat gaat je niet in de koude kleren zitten" maar ja bij 40 graden.......).

Maandag weer aan het werk een hele zware dag. Twee vloeren storten en een deel van de ringbalk. Het spelen voor betonmolen kost veel energie en zweet druppels (-liters) Maar het was voor elkaar. Bij het kinderwerk hadden we maar 80 kinderen. Maar om het ons niet te makkelijk te maken kregen we geen tolk maar een meisje uit de hoogste klas die wel Engels kon maar minder goed orde kon houden dan de leraren. Maar dit is goed gelukt met Johannes als herder en een van de kinderen als het verloren ( verstopte) schaap. Na het zingen van " if you happy..." hebben ze een masker van een schaap gemaakt en wol er op geplakt. Als toetje hebben we bellen geblazen iets wat ze geweldig vinden.

Vandaag dinsdagochtend kwam de chief met zijn hele raad in zijn zondagse pak om ons met veel ceremonieel een stier te overhandigen. Omdat het wel erg veel vlees was voor de BBQ hebben we besloten om hem aan het Elim Centre in Accra te schenken ( opvang huis en opleiding voor jonge vrouwen en meisjes) Dat was het voorlopig weer de sfeer is nog steeds zeer goed en we groeien nog steeds dichter naar elkaar.

Tot schrijfs Cees Versteeg.

PS de groetjes van de deelnemers staan op meetingpoint.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.