[gh413] Genieten in Ghana

Geplaatst op 22 okt 2013 - 09:07

Een kort bericht deze keer, de internetverbinding in noord Ghana liet het niet toe om uitgebreid verslag te doen.

Nog steeds een zeer goede stemming binnen de groep, geen zieken maar wel een paar snelle toiletgangers :) ach een beetje competitie in de groep is nooit verkeerd.
Het is niet alleen hard werken op de bouwplaats ook het kinderwerk vergt de nodige energie. Er komen tussen de 150 en 180 kids die overigens zeer gedisciplineerd zijn. De cultuurbezoeken die hebben plaatsgevonden waren indrukwekkend en iedere groep heeft 4 gezinnen bezocht. De kerkdienst op zondag was geweldig om mee te maken.

Groet Cees Versteeg

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.