[gh414] Groep zeer enthousiast op pad

Geplaatst op 4 jul 2014 - 13:43

Eindelijk was het dan zover: grote groep Oudemirdum, Nijemirdum en Sondel is vanochtend vroeg vertrokken naar Ghana. Ze zijn vanuit Nijemirdum met een bus vertrokken naar Schiphol.

Hoofdleider Joël Postma bedankte de aanwezige ouders en andere belangstellenden voor hun betrokkenheid en hun (financïele) steun. De groep heeft een bedrag van € 72.000,- bij elkaar gespaard met allerlei acties. Een topprestatie! De deelnemers gaan dan ook nu vol enthousiasme op pad. Bij het afscheid werd er door de aanwezigen nog een Fries uitzwaailied gezongen.

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.