[gh414] Popelend om te bouwen

Geplaatst op 6 jul 2014 - 23:07

De tweedaagse busreis zit erop voor de Ghana-groep uit Oudemirdum, Nijemirdum en Sondel: "We zijn na een bijzonder busreis door Ghana aangekomen in Nakpanduri. Onderweg genoten van de vele nieuwe indrukken en de vriendelijke Ghanezen. We voelen ons nu al welkom! Gisteravond ook nog gelegenheid gehad om Nederland te zien winnen. Al met al een prima start dus. De groep is enthousiast en staat te popelen om morgen te gaan bouwen."

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.