[gh513] De bouw is gestart

Geplaatst op 22 okt 2013 - 09:12

De kop is er af na drie dagen reizen en stil zitten in het vliegtuig en de bus is het nu tijd voor de eerste werkzaamheden ‎op de bouw.

De bouw vordert gestaag en morgen worden de eerste draagbalken al geplaatst en vol gestort met beton. Vanmorgen is een kleine groep toestemming wezen vragen bij de districtschef en de bevolking om te mogen bouwen. Zeer indrukwekkend om mee te maken. De sfeer in de groep is goed net als het contact met de lokale bevolking. We krijgen echte gezonde Ghanese maaltijden, goed en afwisselend. Komende dagen start het kinderprogramma net als de cultuurbezoeken.

Vanuit een zeer warm noord Ghana een vriendelijke groet namens de groep.

Geert Jeroen

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.