[gh513] Hard werken, zweten, ontmoeten en genieten!

Geplaatst op 28 okt 2013 - 09:39

 De nieuwe werkweek is weer begonnen, tijd voor een update van afgelopen week...

‎Beste thuisblijvers,

De nieuwe werkweek is weer begonnen. Half zes opstaan, zes uur eten en dan de bouw op. Dit alles vanwege de hitte (40+ gr.‎). Afgelopen week is voorspoedig verlopen. We konden met name in de ochtend en namiddag mee helpen op de bouw. De ringleiding is gestort waardoor vandaag begonnen kan worden met het metselwerk. Hierop komen de spanten voor het dak en dan het uiteindelijke dak.

Alle mensen zijn op huisbezoek geweest wat zeer indrukwekkend was. Uitwisseling van ervaringen, leefomstandigheden en gewoonten kwamen over en weer aan de orde. Iedere dag werd de dag afgesloten met kleine groepsgesprekken waarin een bijbel thema met elkaar werd besproken.

In het weekend zijn we bij een krokodillenmeer geweest aan de grens met Burkina Faso en hebben we een bezoek gebracht aan een slavenplaats waar vroeger de slaven werden verzameld voor latere doorvoer richting het zuiden van Ghana. Op zondag een bijzondere Ghanese dienst meegemaakt met veel zang, dans en gejoel. S middags bij een traditionele Afrikaanse stam geweest waar we werden rondgeleid door een gids. Door het stamhoofd toegesproken en hun stam bekeken. Zeer indrukwekkend!

Het eten is fantastisch, veel afwisseling, fruit en overvloed. Gelukkig nog steeds geen zieken, hoewel sommigen toch wel weer verlangen naar thuis, familie en vrienden.

Kijken hoe vlot deze week verlopen gaat. Hopelijk donderdag weer een verslagje.

Groet Geert Jeroen

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.