Bouw van klaslokalen in Gbangu

 • Teamwork
  Teamwork
 • Even een kiekje!
  Even een kiekje!
 • Sjouwen met een kruiwagen
  Sjouwen met een kruiwagen
 • Geboren kunstenaars!
  Geboren kunstenaars!
 • Een nieuw avontuur!
  Een nieuw avontuur!
 • Huggie!
  Huggie!
 • Met z'n allen
  Met z'n allen
 • Hoezo druk?
  Hoezo druk?
 • Say cheese!
  Say cheese!
Drie nieuwe klaslokalen
Prachtige natuur
Vriendelijke inwoners

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Gbangu


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

De voorbereiding door set-uppers Cor en Wouter

Wouter vertelt meer over jullie project. Kijk gauw de video!

Lees meer

Een kijkje in Gbangu

Lees meer

GH119 | Back home

Een stukje Ghana op Schiphol. 

Lees meer

GH119 | Er zijn mooie herinneringen gemaakt

De groep is in de afrondende fase beland. Tijd om afscheid te nemen. Een verslag van de laatste dagen in Gbangu.

Lees meer

Ondertussen in Gbangu

Nadat de klaslokalen in Nalerigu zijn afgewerkt zijn ze ook in Gbangu doorgegaan met de afbouw. De aannemer en zijn mannen hebben hard gewerkt om deze klaslokalen zo snel mogelijk af te ronden zodat ze direct kunnen worden gebruikt. En dat is gelukt! 2 week na het vertrek van de groep zijn deze lokalen al afgebouwd.

Lees meer
Gebied
Partner
Verandering

Gbangu is een klein dorpje, waar voornamelijk boeren wonen. Ze leven van de mais en gierst die ze verbouwen. Het ligt in het East-Mamprusi district, een van de 20 districten de Northern Region van Ghana. De reis vanuit Accra, de hoofdstad, is indrukwekkend. Je legt ruim 700 kilometer af en ziet de wereld om je heen veranderen.

Er wonen ongeveer 121.000 mensen in het district, waarvan de meerderheid moslim is. Elektriciteit, stromend water en riolering zijn geen vanzelfsprekendheid, maar heeft men alleen langs de doorgaande weg. De afstand tot voorzieningen, zoals scholen of klinieken, is vaak groot en de wegen veelal slecht.

Stephen Abarika

P.O. Box CT 482
Cantonments
Accra
Ghana
+233 302 43 37 87
agredsgh@agreds.org

AG Care Ghana

Assemblies of God Care (AG Care - voorheen AGREDS) is een christelijke organisatie die zich inzet voor de kansarmen in Ghana. Dit doen ze op heel veel verschillende manieren, soms in samenwerking met andere hulporganisaties. Om criminaliteit tegen te gaan heeft AG Care programma’s opgezet om zo de ontwikkeling van onderwijs, gezondheid en sanitaire voorzieningen in gang te zetten. In deze vorm van ondersteuning speelt ook World Servants een belangrijke rol. In samenwerking met AG Care bouwt World Servants klaslokalen voor zowel basis- als middelbare scholen om deze programma’s te kunnen verwezenlijken. Naast onderwijs biedt AG Care ook hulp in de volgende sectoren: Gezondheidszorg: niet alleen medicijnen worden gebruikt om ziektes in het land tegen te gaan. AG Care pakt het probleem aan bij de bron: ziektes voorkómen. In de gemeenschap worden voorlichting, trainingen en clinics gegeven om de bevolking zoveel mogelijk in te lichten over zaken als veel voorkomende ziektes. Noodhulp: deze afdeling van de organisatie is verantwoordelijk voor het coördineren van de rampenbestrijding wanneer zoiets voorkomt. Maar ook de wederopbouw en bemiddeling in conflicten nemen ze voor hun rekening. Armoedebestrijding: bijna 29% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Een onderdeel van dit programma is dan ook het verstrekken van kleine leningen. Ook probeert AG Care door middel van lifeskills-trainingen de mensen in het land (met name vrouwen) beroepsvaardigheden aan te leren. Hierdoor maken de Ghanezen meer kans op een baan. Geloofsovertuiging: op een praktische manier probeert AG Care de Bijbelse leer over te dragen waarbij onderwerpen als zorg voor armen, verlichting van het lijden en sociale rechtvaardigheid aan bod komen.

 • In Gbangu zijn er te weinig klaslokalen om de 900 leerlingen les te geven
 • Door nieuwe klaslokalen te bouwen en in contact te komen met de lokale bevolking zullen de inwoners merken dat er een hoopvolle toekomst is voor hun kinderen
 • Het onderwijs verbetert en jij hebt meegeholpen aan die impact!

Download aanvraag