Bouw van klaslokalen in Gbangu

 • Teamwork
  Teamwork
 • Even een kiekje!
  Even een kiekje!
 • Met z'n allen
  Met z'n allen
 • Een nieuw avontuur!
  Een nieuw avontuur!
 • Huggie!
  Huggie!
 • Geboren kunstenaars!
  Geboren kunstenaars!
 • Hoezo druk?
  Hoezo druk?
 • Say cheese!
  Say cheese!
 • Sjouwen met een kruiwagen
  Sjouwen met een kruiwagen
Drie nieuwe klaslokalen
Prachtige natuur
Vriendelijke inwoners

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Gbangu


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

De voorbereiding door set-uppers Cor en Wouter

Wouter vertelt meer over jullie project. Kijk gauw de video!

Lees meer

Een kijkje in Gbangu

Lees meer

Vanavond cola!

Anne-Marie
Vandaag ringbeam gestort. Wel erg warm😎. Groep is super gemotiveerd, groetjes werden erg gewaardeerd. Hebben vanavond ons eerste cola en pinda moment.
19:14

GH119 | Na twee dagen al helemaal thuis

Het is nog maar dag twee op locatie, maar de Stanislas-groep van Gbangu voelt zich al helemaal thuis in 'hun' dorp. Lees en bekijk hoe de groep het maakt in het eerste uitgebreide verslag. 

Lees meer

Er zijn geen berichten.

Partner
Verandering

Stephen Abarika

P.O. Box CT 482
Cantonments
Accra
Ghana
+233 302 43 37 87
agredsgh@agreds.org

AG Care Ghana

Assemblies of God Care (AG Care - voorheen AGREDS) is een christelijke organisatie die zich inzet voor de kansarmen in Ghana. Dit doen ze op heel veel verschillende manieren, soms in samenwerking met andere hulporganisaties. Om criminaliteit tegen te gaan heeft AG Care programma’s opgezet om zo de ontwikkeling van onderwijs, gezondheid en sanitaire voorzieningen in gang te zetten. In deze vorm van ondersteuning speelt ook World Servants een belangrijke rol. In samenwerking met AG Care bouwt World Servants klaslokalen voor zowel basis- als middelbare scholen om deze programma’s te kunnen verwezenlijken. Naast onderwijs biedt AG Care ook hulp in de volgende sectoren: Gezondheidszorg: niet alleen medicijnen worden gebruikt om ziektes in het land tegen te gaan. AG Care pakt het probleem aan bij de bron: ziektes voorkómen. In de gemeenschap worden voorlichting, trainingen en clinics gegeven om de bevolking zoveel mogelijk in te lichten over zaken als veel voorkomende ziektes. Noodhulp: deze afdeling van de organisatie is verantwoordelijk voor het coördineren van de rampenbestrijding wanneer zoiets voorkomt. Maar ook de wederopbouw en bemiddeling in conflicten nemen ze voor hun rekening. Armoedebestrijding: bijna 29% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Een onderdeel van dit programma is dan ook het verstrekken van kleine leningen. Ook probeert AG Care door middel van lifeskills-trainingen de mensen in het land (met name vrouwen) beroepsvaardigheden aan te leren. Hierdoor maken de Ghanezen meer kans op een baan. Geloofsovertuiging: op een praktische manier probeert AG Care de Bijbelse leer over te dragen waarbij onderwerpen als zorg voor armen, verlichting van het lijden en sociale rechtvaardigheid aan bod komen.

 • In Gbangu zijn er te weinig klaslokalen om de 900 leerlingen les te geven
 • Door nieuwe klaslokalen te bouwen en in contact te komen met de lokale bevolking zullen de inwoners merken dat er een hoopvolle toekomst is voor hun kinderen
 • Het onderwijs verbetert en jij hebt meegeholpen aan die impact!

Download rapportages