Lerarenwoningen bij een school in Nakpanduri

 • De lerarenwoningen
  De lerarenwoningen
 • Wat ga je doen?

  Je gaat mee werken aan de bouw van twee woningen voor leraren.

  Voor wie?

  Je gaat dit doen voor de leerkrachten van de school in Nakpanduri.

  Waar ga je dat doen?

  Dit ga je doen in Nakpanduri.

  Waarom?

  Goed onderwijs ontstaat o.a. door de leerkracht die voor de klas staat. Hij of zij heeft een degelijke woning nodig om zich aan de school te verbinden.

  Unieke van dit project

  Met enthousiaste mensen aan het werk om met elkaar te gaan bouwen. Door kennis en ervaring van de lokale bevolking met World Servants teams, is er veel interactie mogelijk.

  Wat doe je nog meer?

  Je ontdekt het Noorden van Ghana, logeert bij mensen thuis, bekijkt het ziekenhuis van Nakpanduri, ontdekt de prachtige zwarte steenhellingen en speelt een spelletje met de locals in Nakpanduri.

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Nakpanduri ligt in het Noorden van Ghana en is een van de vijf grotere dorpen in het Bunkpurugu/ Yungoo district (Northern Region) met ruim 5.000 inwoners. Het is een nieuw district dat begin 2005 is ontstaan uit het East Mamprusi district. Het district heeft in totaal rond de 85.000 inwoners met als hoofdstad Bunkpurugu (250 kilometer van Tamale, de tweede stad van het land en de hoofdstad van de Northern Region). Het is een gebied met veel kleine gemeenschappen waar mensen een zwaar leven hebben en afhankelijk zijn van de opbrengst van hun land. Voorzieningen als elektriciteit, stromend water riolering heeft men op het platteland niet of nauwelijks. Kinderen kunnen wel naar school maar de faciliteiten zijn meestal slecht en de kwaliteit is vaak laag.

 • verandering

  Nog steeds hebben veel kinderen geen toegang tot goede volledige onderwijs voorzieningen. Dit is ook de situatie voor veel scholen in het Noorden van Ghana. Dit leidt tot het niet volgen van lessen of het eerder stoppen met school door gebrek aan goede faciliteiten.

  Hier ga jij verandering in brengen door:

  - Vergroten van de betrokkenheid van de gemeenschap door samen te bouwen aan de woningen
  - Wederzijds leren en nieuwe inzichten op doen door elkaar te ontmoeten in huisbezoeken,
  sport & spel..

  Doelen:

  - Door de woningen kunnen leraren op een goede plek vlakbij school wonen, waardoor ze zich sneller commiteren aan de school. Vooral voor getrainde leraren die gemakkelijk elders een baan kunnen krijgen zullen zich hierdoor toch willen binden. Daardoor gaat de kwalitetit van onderwijs omhoog.
  - De gemeenschap draagt zelf zorg voor het beheer en het onderhoud van de voorzieningen.

 • In elk land werkt World Servants samen met een partnerorganisatie. Alle projecten zijn onderdeel van een meerjarig programma van deze partnerorganisatie. Zo ontstaat maximaal lokaal draagvlak voor de projecten. Voor het project in Nakpanduri is de verantwoordelijke partnerorganisatie AG Care Ghana.

  AG Care Ghana

  Postadres partner

  AG Care Ghana
  P.O. Box CT 482
  Cantonments
  Accra
  Ghana
  +233 302 43 37 87
  agredsgh@agreds.org