Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen voor een basisschool in Sakpe

 • Hup Holland hup
 • Tijd voor een zwempartijtje
  Tijd voor een zwempartijtje
 • Cultuur snuiven
  Cultuur snuiven
 • Zijn we er bijna?
 • Danstalent
  Danstalent
 • Kijken, kijken, niet kopen
  Kijken, kijken, niet kopen
 • Zwaar transport
 • Eindeloos plezier
  Eindeloos plezier
 • Bijna hoogste punt!
  Bijna hoogste punt!
Enthousiaste leerlingen
Bouwen aan een veiligere toekomst
Chief en cultuur

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Samen met de inwoners van Sakpe ga je drie nieuwe lokalen bouwen bij de basisschool die al ruim 40 jaar bestaat. Op dit moment staan er twee gebouwen met elk drie lokalen. Eén van de twee gebouwen verkeert echter in zeer slechte staat. Het dak ligt er deels af en muren zijn half ingestort. Dit is geen veilige omgeving voor de leerlingen en leraren.

Voor wie?

In het schooljaar 2023 zijn er 262 leerlingen ingeschreven aan de basisschool in Sakpe. Zij krijgen les van acht leraren. Partner AG Care bouwt niet alleen aan de infrastructuur in dit gebied, maar heeft een breder programma om de kansen van kinderen, en met name meisjes, te vergroten. De kinderen lopen het risico om slachtoffer te worden van mensenhandel of kindhuwelijken. Goed onderwijs in het dorp biedt betere toekomstperspectieven.

Waar ga je dat doen?

Sakpe is een dorp gelegen in het Mion district, in het noorden van Ghana, op 1,5 uur rijden van Tamale. Je gaat hier het traditionele leven ervaren. Inwoners leven voornamelijk van landbouw. Ze wonen in lemen huizen met grasdaken en vaak een ommuurd erf. Stoffige zandwegen brengen je in Sakpe, met langs de wegen grote bouwwerken gemaakt door termieten. Tijdens het regenseizoen wordt de omgeving groener.

Waarom?

Bouw jij mee aan drie nieuwe klaslokalen voor een betere leeromgeving en veiliger leven voor de kinderen van Sakpe in Ghana?

27-7 tot 17-8-2024bijdrage: 2630 Tickettoeslag: 40 Visumtoeslag: 195 Ga mee

Dit project is geadopteerd door Besloten Groep Nieuwerkerk aan den IJssel. Je kunt je alleen aanmelden voor dit project als je bij groep Nieuwerkerk aan den IJssel hoort.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

In Ghana speelt de chief een belangrijke rol in elk dorp. In Sakpe heeft de chief toestemming gegeven voor de geplande werkzaamheden. Hij heeft ook toegezegd goed te zorgen voor materialen en de World Servants groep. De leerlingen en leraren kijken erg uit naar je komst. Meermalen per dag zul je een oproep tot gebed horen, want de meerderheid in dit gebied is moslim.

Verandering

De basisschool in Sakpe telt twee kleuterklassen en zes groepen, van klas 1 t/m 6. Er zijn op dit moment drie lokalen die in goede staat verkeren, terwijl een tweede gebouw met drie lokalen te onveilig is om in les te geven. Daardoor is er onvoldoende ruimte om de leerlingen een geschikte leeromgeving te bieden. Hierdoor neemt het risico toe dat kinderen de school verlaten (met name meisjes) en slachtoffer worden van mensenhandel of kindhuwelijken. De bouw van nieuwe lokalen is hopelijk een stimulans voor kinderen om de basisschool af te ronden en verder te gaan met middelbaar onderwijs. Ook kunnen leraren en leerlingen zich beter concentreren als ze niet meer met twee groepen tegelijk in een lokaal zitten. Met minder leerlingen in het lokaal is er minder afleiding.

Doelen:

 • Risico van mensenhandel en kindhuwelijken verminderen.
 • Bijdragen aan een betere leeromgeving.
 • Meer kinderen ondersteunen om de basisschool af te ronden.

Wat doe je nog meer?

Er valt volop te leren van de boeiende cultuur, met een specifieke rol voor de chief en een diversiteit aan bevolkingsgroepen en talen. Je maakt eveneens kennis met de Ghanese keuken en gaat misschien naar de markt. Wist je dat Nederland een rol heeft gespeeld in de vroegere slavenhandel in Ghana? Leer hier meer over door een slavenfort aan de kust te bezoeken. Ontdek ook een waterval, of ga op safari in het Mole National Park.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Kinderhanden schudden in Sakpe

AG Care Ghana

Samen met AG Care wordt gebouwd aan drie klaslokalen waardoor kinderen meer ruimte krijgen om te leren en zich te ontwikkelen. In een omgeving met risico’s van mensenhandel en kindhuwelijken maakt goed onderwijs een groot verschil.

Stephen Abarika

2630,-

Toeslagen:

€235

27-7 tot 17-8-2024