woningen voor leraren in Namasim

 • Lerarenwoningen in Namasim - achterzijde
  Lerarenwoningen in Namasim - achterzijde
 • Lerarenwoningen in Namasim - voorzijde
  Lerarenwoningen in Namasim - voorzijde
enthousiaste dorpelingen
ontdek Ghana
onderwijsverbetering
 • Wat ga je doen?

  Je bouwt aan twee woningen voor de leraren van de basis- en middelbare school in Namasim.

  Voor wie?

  De woningen zijn een grote verbetering voor de leraren op deze school.

  Waar ga je dat doen?

  In het dorp Namasim, in het noorden van Ghana.

  Waarom?

  Bouw mee aan lerarenwoningen om het onderwijs in Namasim te verbeteren. Ontdek hoe jullie samen aan verandering kunnen bouwen, dien jij mee in Ghana?

  Unieke van dit project

  Je ontmoet de lokale bevolking en ervaart het Ghanese leven in deze heuvelachtige omgeving. In het verre noorden van Ghana bouw je mee aan een enorme verandering voor de mensen daar. Je bouwt verder waar de groep in 2016 is gebleven. Dit project wordt uitgevoerd door jongeren van de protestantse gemeente in Nijverdal.

  Wat doe je nog meer?

  Je bouwt niet alleen aan lerarenwoningen, maar aan veel meer. Je maakt kennis met de inwoners van Namisim door bij ze op bezoek te gaan en met ze samen te werken op het land. Daarnaast is er aandacht voor onderwerpen zoals hygiëne en vriendschappen in een life-skills programma met de jongeren uit het dorp.

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Namisim ligt in het East Mamprusi-district. Het East Mamprusi-district is een van de 20 districten van de Nothern Region. In het district wonen ongeveer 121.000 inwoners waarvan de meerderheid moslim is. Het ligt op ruim 700 km van de hoofdstad Accra. In het gebied wonen veel kleine gemeenschappen waar de mensen vooral afhankelijk zijn van de opbrengst van hun land voor hun levensonderhoud. Voorzieningen als elektriciteit, stromend water en rioleringen heeft men op het platteland niet of nauwelijks, behalve langs de doorgaande weg. Kinderen kunnen wel naar school, maar de gebouwen of de wegen naar de scholen zijn vaak slecht. Voor goede gezondheidszorg zijn de Ghanezen vaak lang onderweg. De afstand tot een kliniek is ongeveer 10 tot 25 km.

 • verandering

  De leraren wonen op dit moment in een dorp naast Namasim. Elke dag reizen zij 15 minuten naar de school. De reis kan in het regenseizoen langer duren door de slechte wegen.

  De lerarenwoningen zullen niet alleen een verandering zijn voor de leraren in Namasim. Ook de leerlingen krijgen hierdoor meer toegang tot onderwijs. De leraren kunnen na schooltijd bijles geven aan de leerlingen en meedoen met activiteiten in het dorp. De bouw van de woningen is daarmee niet alleen een ontwikkeling voor de leraren, maar voor het hele dorp.

  Veranderingen sinds 2016
  Sinds 2016 is er veel veranderd in Namasim. Een groep World Servants-jongeren heeft gebouwd aan latrines en een Girls Changing Room. Hierdoor is het aantal leerlingen op de school enorm gegroeid, vooral het aantal meisjes. Het aansluiten van een watertank geeft de leerlingen en leraren van de school toegang tot water in de drogere periodes. De aanwezigheid van de World Servants groep heeft een grote impact gehad op de bevolking. Zij hebben gezien dat verandering mogelijk is in het dorp en willen graag verder met het verbeteren van het onderwijs in Namasim. 

  Jij bouwt hier aan verandering door:

  • Samen met de bewoners van Namasim te bouwen aan een beter onderwijs
  • Elkaar te ontmoeten in huisbezoeken, sport & spel.

  Je bereikt de volgende doelen door te bouwen in Namasim:
  • Een betere woonvoorziening voor de leraren van de basisschool en de middelbare school van Namasim.
  • De gemeenschap is tijdens de bouw betrokken bij de ontwikkeling van het onderwijs. Zij zullen als gemeenschap betrokken blijven bij de kwaliteit van het onderwijs.

 • World Servants bouwt lerarenwoningen in Namasim. Samen met AG Care Ghana verandert dit het leven van de leraren en bewoners in het noorden van Ghana.

  AG Care Ghana

  Postadres partner

  AG Care Ghana
  P.O. Box CT 482
  Cantonments
  Accra
  Ghana
  +233 302 43 37 87
  agredsgh@agreds.org