Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

de renovatie van het Lifeline-centrum in Accra

  • Maak jij het verschil voor deze meiden?
    Maak jij het verschil voor deze meiden?
  • Samen creatief
    Samen creatief
  • Maak kennis met de hectiek van wereldstad Accra
    Maak kennis met de hectiek van wereldstad Accra
Nieuwe kansen
Je leven delen
Een andere cultuur ontdekken

Wat

Wie

Waar

Waarom


Wat ga je doen?

Je deelt levenservaring en kennis met meiden die deelnemen aan het Lifeline-programma. Samen knap je hun accommodatie op. Je bouwt ook mee aan huisvesting voor volgende vrijwilligers en bezoekers, die verder kunnen helpen met de ontwikkeling van het centrum.

Voor wie?

Zo'n 30 kansarme meiden die deelnemen aan het rehabilitatie- en re-integratieprogramma van Lifeline in Accra. Deze meiden zijn vanaf het platteland naar Accra gekomen in de hoop werk te vinden, maar belandden in een situatie van uitbuiting en misbruik.

Waar ga je dat doen?

Het Lifeline centrum ligt in Accra, niet ver van de kust, aan de rand van de wijk Agbogbloshie, een sloppenwijk die in de volksmond 'Sodom en Gomorra' genoemd wordt. Naast een groenten- en warenmarkt staat deze wijk bekend om zijn afvalverwerking. Vuilnis, oud ijzer maar ook computers uit Europa worden hier gesloopt en de materialen hergebruikt of verkocht. Helaas zorgt het verbranden van afval en kabels voor smogvorming en stank. De leefomgeving van de inwoners is dus verre van optimaal.

Accra zelf telt ongeveer 2 miljoen inwoners en is het economisch en politiek centrum van het land. Naast dat het er altijd ontzettend druk is en het verkeer behoorlijk chaotisch kan zijn, is het een stad met veel verschillende culturen en mooie stranden.

Rondom Accra heerst het tropisch savanneklimaat. De droge, warme periode begint ongeveer in november en eindigt in maart. Het regenseizoen is op z’n hoogtepunt in de maand juni.

Waarom?

Dompel jezelf onder in de hectiek van een wereldstad en bouw mee aan een tweede kans voor 30 meiden in Accra. Zet de stap!

29-04 tot 10-05-2019bijdrage: €2250 Tickettoeslag: €75

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws


Het unieke van dit project

Met dit project maak je echt serieuze impact bij 30 meiden die in het Lifeline-centrum verblijven. In één jaar leren ze een vak en, minstens zo belangrijk, leren ze over eigenwaarde. Je bent bezig met ondernemerschap, EHBO en Life Skills. Na dit jaar zijn ze er klaar voor om een kleine onderneming op te starten, in de stad of in het dorp waar ze zelf vandaan komen.

Verandering

Het Lifeline project biedt de meisjes een kans om uitbuiting een halt toe te roepen. Het trainingsprogramma wat hiervoor is opgezet door AGREDS, is erop gericht om deze meiden uit de situatie te halen waar ze in zitten, vervolgens te helpen om deze ervaring te verwerken en een nieuwe kans te krijgen waardoor ze uiteindelijk weer kunnen integreren in de maatschappij.
Er worden jaarlijks tussen de 20-30 meiden geholpen op deze manier. Gedurende één jaar krijgen ze eten, onderdak, medische zorg, persoonlijke begeleiding en de kans om een vak te leren.

Sinds 2013 zijn er een aantal World Servants groepen in het Lifeline centrum geweest om de meiden te ondersteunen in dit programma door middel van een maatjes- of buddy project (alleen voor vrouwen) volgen. Het doel hiervan is de meiden te bemoedigen en extra te stimuleren om het trainingsprogramma met succes af te ronden en ze in staat te stellen een nieuwe start te maken in hun leven. Het betekent veel voor de meiden als er een groep Nederlanders naar ze toe komt. Hierdoor groeit hun gevoel van eigenwaarde en daarmee zijn ze beter opgewassen tegen de situaties waar ze mee te maken krijgen in een leven 'buiten de poort' van het Lifeline centrum. Ook betekent de komst van deze groepen een extra uitdaging voor ze. Door onder andere het eten voor de groep te verzorgen, leren ze met concrete verantwoordelijkheden om te gaan.

Ga met de meiden in gesprek en door samen met hen te werken aan dit project zal je ontdekken dat je ook veel van deze jonge Ghanese vrouwen kan leren!

Doelen:
•    Door ontmoetingen de vrouwen van het Lifeline project motiveren om hun leven opnieuw op te pakken.
•    De accommodaties op het terrein verbeteren.
•    De meiden helpen een eigen inkomen te verdienen èn het Lifeline-centrum helpen om zelfvoorzienend te worden.

Wat doe je nog meer?

Je draait twee weken mee in het programma van de meiden, inclusief de devotion in de ochtend. Je leert van elkaar over cultuur, deelt je vaardigheden en leert elkaar in korte tijd goed kennen. Je trekt er samen op uit, om ook de omgeving te verkennen. Zo ga je een dagje naar het strand en bekijk je een aantal bezienswaardigheden in groot-Accra.

De initiatiefnemer van dit project is Tineke Grimm. Als je meer informatie over dit project wilt kun je haar bellen (06 - 25 03 45 78) of mailen.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

Nieuws

Er zijn nog geen updates. Meld je aan en ontvang een alert in je mail.


AG Care Ghana

20 volwassen deelnemers van World Servants bouwen samen met partnerorganisatie AG Care mee aan een tweede kans voor meiden in wereldstad Accra.

Stephen Abarika

€2250

€75

29-04 tot 10-05-2019


Het verhaal van...

Jennifer is 15 jaar oud en gaat naar de Junior High School. Toen er aan haar werd gevraagd of ze weet wat World Servants is begon ze enthousiast te vertellen:

Lees verder