Bouw van de renovatie van het Lifeline-centrum in Accra

  • Maak jij het verschil voor deze meiden?
    Maak jij het verschil voor deze meiden?
  • Maak kennis met de hectiek van wereldstad Accra
    Maak kennis met de hectiek van wereldstad Accra
  • Samen creatief
    Samen creatief
Nieuwe kansen
Je leven delen
Een andere cultuur ontdekken

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Accra


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

GH619 | Klaar voor vertrek naar Life Line Accra

De tassen zijn gepakt en de eerste malariapil is geslikt. 

Lees meer

GH619 | Laatste dag

Het zit er weer bijna op voor de groep in Accra. Vandaag was een dag van afscheid en souvenirs shoppen. Een fotoverslag...

Lees meer

GH619 | Laatste life skills lessen en ontspannen op het strand in Accra.

Tineke
Dinsdag hebben we het laatste life skills programma gedaan met de meiden. Deze had als onderwerp "Future": hoe gaan ze na het Lifeline programma hun ‘business’ opstarten? Ambitie hebben ze genoeg want ze willen allemaal de "best fashion designer" of de "best hairdresser" worden. Vandaag, woensdag, gaan we met de meiden naar het strand. Onderweg zien we dan ook iets van Accra en omgeving. En de zon schijnt, dus dat wordt genieten op het strand en in de zee. Vanavond is er nog een gezellige, feestelijke avond gepland. En dan morgen het echte afscheid van de Lifeline girls.
11:16


Re-roofing has finally started

AG Care shared photos of the work on the re-roofing of the library.

Lees meer

Feedback Stephen op belang van de komst van de groep

Na het project deelde coordinator Stephen Abarika van AG Care een aantal observaties nadat hij met de meiden had gesproken.

Lees meer

Partner
Verandering
Verhalen

Stephen Abarika

P.O. Box CT 482
Cantonments
Accra
Ghana
+233 302 43 37 87
agredsgh@agreds.org

AG Care Ghana

Assemblies of God Care (AG Care - voorheen AGREDS) is een christelijke organisatie die zich inzet voor de kansarmen in Ghana. Dit doen ze op heel veel verschillende manieren, soms in samenwerking met andere hulporganisaties. Om criminaliteit tegen te gaan heeft AG Care programma’s opgezet om zo de ontwikkeling van onderwijs, gezondheid en sanitaire voorzieningen in gang te zetten. In deze vorm van ondersteuning speelt ook World Servants een belangrijke rol. In samenwerking met AG Care bouwt World Servants klaslokalen voor zowel basis- als middelbare scholen om deze programma’s te kunnen verwezenlijken. Naast onderwijs biedt AG Care ook hulp in de volgende sectoren: Gezondheidszorg: niet alleen medicijnen worden gebruikt om ziektes in het land tegen te gaan. AG Care pakt het probleem aan bij de bron: ziektes voorkómen. In de gemeenschap worden voorlichting, trainingen en clinics gegeven om de bevolking zoveel mogelijk in te lichten over zaken als veel voorkomende ziektes. Noodhulp: deze afdeling van de organisatie is verantwoordelijk voor het coördineren van de rampenbestrijding wanneer zoiets voorkomt. Maar ook de wederopbouw en bemiddeling in conflicten nemen ze voor hun rekening. Armoedebestrijding: bijna 29% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Een onderdeel van dit programma is dan ook het verstrekken van kleine leningen. Ook probeert AG Care door middel van lifeskills-trainingen de mensen in het land (met name vrouwen) beroepsvaardigheden aan te leren. Hierdoor maken de Ghanezen meer kans op een baan. Geloofsovertuiging: op een praktische manier probeert AG Care de Bijbelse leer over te dragen waarbij onderwerpen als zorg voor armen, verlichting van het lijden en sociale rechtvaardigheid aan bod komen.

Het Lifeline project biedt de meisjes een kans om uitbuiting een halt toe te roepen. Het trainingsprogramma wat hiervoor is opgezet door AGREDS, is erop gericht om deze meiden uit de situatie te halen waar ze in zitten, vervolgens te helpen om deze ervaring te verwerken en een nieuwe kans te krijgen waardoor ze uiteindelijk weer kunnen integreren in de maatschappij.
Er worden jaarlijks tussen de 20-30 meiden geholpen op deze manier. Gedurende één jaar krijgen ze eten, onderdak, medische zorg, persoonlijke begeleiding en de kans om een vak te leren.

Sinds 2013 zijn er een aantal World Servants groepen in het Lifeline centrum geweest om de meiden te ondersteunen in dit programma door middel van een maatjes- of buddy project (alleen voor vrouwen) volgen. Het doel hiervan is de meiden te bemoedigen en extra te stimuleren om het trainingsprogramma met succes af te ronden en ze in staat te stellen een nieuwe start te maken in hun leven. Het betekent veel voor de meiden als er een groep Nederlanders naar ze toe komt. Hierdoor groeit hun gevoel van eigenwaarde en daarmee zijn ze beter opgewassen tegen de situaties waar ze mee te maken krijgen in een leven 'buiten de poort' van het Lifeline centrum. Ook betekent de komst van deze groepen een extra uitdaging voor ze. Door onder andere het eten voor de groep te verzorgen, leren ze met concrete verantwoordelijkheden om te gaan.

Ga met de meiden in gesprek en door samen met hen te werken aan dit project zal je ontdekken dat je ook veel van deze jonge Ghanese vrouwen kan leren!

Doelen:
•    Door ontmoetingen de vrouwen van het Lifeline project motiveren om hun leven opnieuw op te pakken.
•    De accommodaties op het terrein verbeteren.
•    De meiden helpen een eigen inkomen te verdienen èn het Lifeline-centrum helpen om zelfvoorzienend te worden.