Actiegroepen

Actiegroepen

Je kunt natuurlijk alleen actievoeren om je deelnemersbijdrage bij elkaar te krijgen, maar het is leuker om dit samen met anderen te doen. Wil je weten of er al een groep bij je in de buurt zit? Check dan het overzicht van actiegroepen.

Als er nog geen groep dicht bij je woonplaats zit, dan kun je die groep zelf opstarten. Op de pagina over de reis in een actiegroep lees je wat daar bij komt kijken.

Bij het opstarten van een actiegroep is het goed om te beginnen met een presentatie in je kerk of jeugdgroep. Een enthousiaste vrijwilliger komt langs om te vertellen wat het betekent om onderdeel van World Servants te zijn. De vrijwilligers zijn jongeren die zelf onlangs met World Servants op reis zijn geweest.

Na de presentatie kunnen jongeren aangeven of ze definitief mee willen en kunnen ze een keuze maken voor een project. Je kunt met z'n allen naar hetzelfde project (maximaal 12 personen uit een plaats), of je verdelen over meerdere projecten.

Na de inschrijving ga je aan de slag om samen fondsen te werven en je voor te bereiden op de reis. Natuurlijk ondersteunen wij je daarbij.

Meer weten wat het inhoudt om een actiegroep op te starten? Op deze pagina lees je daar meer over.

Besloten groepen

Wil je met jongeren uit jouw kerk of woonplaats een eigen project? Als in je kerk veel enthousiaste jongeren zijn heb je de mogelijkheid om een project te adopteren. Wij reserveren dat dan voor jouw gemeente, zodat je met alleen jongeren uit je eigen woonplaats op reis gaat. Een besloten groep bestaat uit tenminste 30 personen (inclusief leiders), en maximaal 40. Het vormingstraject voor besloten groepen is hetzelfde als het traject dat hierboven voor actiegroepen beschreven staat. 

Als je een project adopteert met je kerk kunnen ook volwassen deelnemers mee. 

Eigen project

World Servants kan je ondersteunen als je met een groep op reis wilt naar een organisatie waar je al een relatie mee hebt, bijvoorbeeld vanuit je kerk. Over de mogelijkheden daarvoor denken we graag met je mee.

Heb je interesse in het oprichten van een groep?

Heb je interesse om een groep op te richten? Neem dan contact op met Theunis Sjoerd Elzinga.

Mail Theunis Sjoerd