renovatie groepshuis in Chimaltenango

 • Komende zomer ga je hier het dak op!
  Komende zomer ga je hier het dak op!
 • Potje voetbal met de kinderen
  Potje voetbal met de kinderen
 • Prachtige uitkijk op het vulkanische landschap
  Prachtige uitkijk op het vulkanische landschap
 • Het heuvellandschap in de omgeving
  Het heuvellandschap in de omgeving
 • Omgeving bedolven door as
  Omgeving bedolven door as
 • Veel van de kinderen wonen in een achterstandswijk
  Veel van de kinderen wonen in een achterstandswijk
 • Kids van AMG scholen naar Camp Canaan
  Kids van AMG scholen naar Camp Canaan
 • Uibarsting van vulkaan Fuego
  Uibarsting van vulkaan Fuego
 • Een kijkje binnenin de kapel van Camp Canaan
  Een kijkje binnenin de kapel van Camp Canaan
 • Voorraad voor de kampvuurtjes
  Voorraad voor de kampvuurtjes
 • De kapel op het terrein van Camp Canaan
  De kapel op het terrein van Camp Canaan
De week van hun leven
zware levensomstandigheden
vulkanisch land
 • Wat ga je doen?

  In Camp Canaan ga je bij één van de “cabins”, een gebouw waar de kinderen overnachten, het bestaande dak vervangen door een betonnen dak.

  Voor wie?

  Voor de 2.500 kinderen van de AMG-scholen die jaarlijks dit kamp bezoeken.

  Waar ga je dat doen?

  Camp Canaan ligt in Chimaltenango, in een prachtige bosrijke omgeving, op 50 km afstand van Guatemala Stad.

  Waarom?

  Stel, je groeit op en gaat nooit met vakantie! Wil jij dat kinderen uit arme gezinnen een week op adem kunnen komen. Help dan mee Camp Canaan te renoveren.

  Unieke van dit project

  Tijdens het project maak je kennis met José Luis en Orfa, de leiding van het kamp en hun passie voor de kinderen. Je zult zelf ervaren wat de impact van dit AMG programma is dat kinderen hoop geeft en leert dat ze waardevol zijn. In Camp kunnen ze onbekommerd kind zijn, komen ze even helemaal los van hun dagelijkse leven waardoor ze persoonlijk en geestelijk groeien.

  Wat doe je nog meer?

  Na aankomst in Guatemala verblijf je een dag in de hoofdstad om kennis te maken met de programma’s van AMG en de omgeving waar ze werken. Daarna reis je door naar het project in Chimaltenango. Op het kamp kun je meedoen met de sport- en de andere activiteiten die voor de kinderen georganiseerd worden. Er is een voetbalveld en een eenvoudig zwembad.

  Naast het bouwen zal je ook veel van de omgeving zien. De partnerorganisatie AMG in Guatemala heeft veel ervaring met het organiseren van leuke uitstapjes naar mooie bezienswaardigheden, waardoor je een goed beeld zal krijgen van zowel de cultuur als natuur van het prachtige vulkanische land.

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Chimaltenango is een stad met 45.900 inwoners gelegen op 1.786 meter in het Centrale Hoogland. Dwars door de stad loopt de Pan-Amerikaanse Snelweg, een netwerk van wegen, 30.000 km lang, die Alaska met Chili verbindt.

  In de omgeving van Chimaltenango liggen veel Indiaanse dorpen waar de mensen leven van hun vee en het verbouwen van granen en suikerriet. De grond bestaat uit een speciale kleisoort die erg geschikt is voor de productie van stenen en aardewerk.

  Camp Canaan ligt buiten Chimaltenango op een groot terrein van 40 accres met diverse gebouwen, een voetbalveld, basketbalveld, klimwand, trampolines en een zwembad met ijskoud water.

  Guatemala heeft een tropisch klimaat met temperaturen die schommelen tussen de 14 graden Celsius ’s nachts en 25 graden Celsius overdag in de maanden juli en augustus. In deze maanden is de luchtvochtigheid erg hoog. Juni is echter de natste maand. De extreme buien kunnen soms hevige schade aanrichten. 

  Verder is Guatemala het land van meer dan 20 vulkanen en heeft het een kleurrijke Maya-cultuur, die nog steeds flink vertegenwoordigd is. 

 • verandering

  De leerlingen van de AMG-scholen leven in veel gevallen op plekken in de stad en op het platteland die worden gekenmerkt door armoede en geweld. Deze zware omstandigheden hebben een grote impact op de ontwikkeling van deze kinderen. Op school krijgen ze onderwijs, een maaltijd, gezondheidszorg, huiswerkbegeleiding en worden ze geholpen bij hun persoonlijke ontwikkeling (moreel en geestelijk). Doel is dat ze de kansen die ze krijgen op een betere toekomst ook grijpen. Tijdens hun schooltijd (basis- en middelbaar) krijgt deze ontwikkeling een extra boost door alle leerlingen in de leeftijd van 9 - 20 jaar jaarlijks vijf dagen door te laten brengen in Camp Canaan. In de 35 jaar heeft het kamp een programma ontwikkeld dat de kinderen veel zelfvertrouwen geeft en het gevoel dat ze ertoe doen en door God geliefd zijn.

  Door de 35 jaar oude gebouwen te renoveren in Camp Canaan bereiken we het volgende:

  • De accommodatie voldoet aan de eisen en is een veilige plek voor de kinderen. Twee jaar geleden is tijdens een storm het dak van een andere cabin door omvallende bomen vernield.
  • Dit belangrijke programma kan worden gecontinueerd en naar een nog hoger plan worden gebracht. 
  • Jaarlijks kunnen hier 2.500 leerlingen (gedurende 42 weken) terecht voor de week van hun leven.
  • Dat de levens van deze kinderen ingrijpend zullen veranderen en dat ze sterker teruggaan.

  Veel van de kinderen die terugkijken op hun tijd in Camp Canaan geven aan dat ze hier hun eigen identiteit en waarde hebben mogen ontdekken. Het was elk jaar weer de beste week van hun leven.

 • Partner AMG geeft onderwijs aan kinderen uit de sloppenwijken en bezorgt ze ieder schooljaar de week van hun leven in het prachtig gelegen Camp Canaan. Om dit te kunnen blijven doen, helpt World Servants bij de noodzakelijke renovatie van een van de 35 jaar oude gebouwen in dit kamp.

  AMGG

  Postadres partner

  AMGG
  Apartado 2936
  01901
  Guatemala-City
  Guatemala

  info@amgguatemala.org