Bouw van naschoolse opvang in Quetzaltenango in 2014

  • In de keuken
    In de keuken
  • Hier komt de nieuwe school
    Hier komt de nieuwe school

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Quetzaltenango


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[GU214] De laatste dagen in Guatemala

De groep kijkt terug op een fantastisch project. Het bouwen, de kinderen, het land en de mensen zullen ze niet snel vergeten. Vandaag zal de groep beginnen aan de terugreis naar Nederland.

Lees meer

[GU214] Weekend in Guatemala

Na het harde werken was het tijd voor weekend. Waarbij de deelnemers zich terug waanden in Nederland!?

Lees meer

Bouwdoelen in Quetzaltenango bereikt!

Nieuwe foto’s van de naschoolse opvang in Quetzaltenango zijn binnengekomen. Wat brengen ze mooi nieuws!

Begin 2017 werd er nog hard gewerkt aan het afwerken van de tweede verdieping. Ondertussen is de bovenverdieping volledig gepleisterd en in de witte verf gezet. Vanaf het binnenplein zie het gebouw er dan ook erg strak en fris uit.

Ondertussen is het binnenwerk ook afgerond. De grote vergaderzaal/activiteitenruimte is gepleisterd en geverfd en is er klaar voor om binnenkort gebruikt te worden.

Met een basketbalkorf midden op het schoolplein en de grote open ruimte, is er een mooie plek beschikbaar voor de kinderen in de patio.

We hopen dat de kinderen met veel plezier naar de naschoolse opvang in Quetzaltenango mogen gaan!

Lees meer

Dromen die uitkomen in Ostuncalco

Aangekomen in Ostuncalco valt direct de mooie voorgevel van het gebouw op. Het is prachtig geschilderd, helaas is daardoor de groepsschildering verdwenen, maar het gebouw ziet er vanaf de straat mooi en representatief uit. Als we door lopen het schoolplein op, wordt duidelijk hoe enorm groot het gebouw is geworden. Twee verdiepingen en een dakterras. Er wordt nog hard gewerkt aan het afwerken van de bovenste verdieping en het dakterras. De planning van de aannemer loopt iets achter door met name de weersomstandigheden. Hij hoopt echter met 3 à 4 maanden het gebouw volledig af te hebben.
De begane grond was al medio 2015 in gebruik genomen voor de voor- en naschoolse opvang. Daar komt vanaf 1 februari 2017 een groepje studenten bij, bestaande uit jongeren De bovenverdieping is ingedeeld in de volgende ruimtes: Een computerlokaal, waar 5 computers geïnstalleerd zullen gaan worden. Het budget voor de aanschaf is al beschikbaar en zal daarvoor gebruikt gaan worden zodra het lokaal gebruiksklaar is. Daarnaast zijn er 2 klaslokalen, een lerarenkamer met toilet, een grote vergader/activiteitenruimte, toiletten en een kleine opslagruimte. Op het dakterras en onder de trap naar boven zijn momenteel twee klein kippenrennen, waarin kippen zitten die voor eieren zorgen voor de maaltijden van de kinderen. De droom van de directrice Miriam is, dat er op het dak nog veel meer kippen gaan komen. De kinderen krijgen dan les in het verzorgen van kippen en de eieren zouden dan naast gebruik voor de schoolmaaltijden ook voor inkomsten kunnen zorgen door ze te verkopen. Daarnaast zou Miriam graag een groentetuin op het dak willen aanleggen, waar eveneens de kinderen zullen gaan leren hoe zij groenten moeten verbouwen. Ook deze groenten zullen voor de schoolmaaltijden gebruikt gaan worden, wat uiteindelijk kostenbesparend is.

Huidige gegevens van de school:

293 kinderen van 6-18 jaar
4 leraressen
15 studenten

Lees meer

Gebied

Dit project vindt plaats in een buitenwijk van de stad Quetzaltenango. De inheemse naam voor de stad is Xela, die voornamelijk door de Guatemalteken zelf wordt gebruikt. Quetzaltenango is de tweede stad van Guatemala met ongeveer een miljoen inwoners. Vanaf de hoofdstad Guatemala-Stad is het ongeveer vijf uren rijden over een van de hoogste passen (3.000 meter) van het land. Quetzaltenango zelf ligt op ongeveer 2.600 meter hoogte.