Bouw van Klaslokalen in Marot Moulin Gouane in 2013

 • Nieuwe school - achtergevel met ramen
  Nieuwe school - achtergevel met ramen
 • Nieuw klaslokaal met schoolbord
  Nieuw klaslokaal met schoolbord
 • Watertank
  Watertank
 • Bestaande school
  Bestaande school
 • Bouwplaats
  Bouwplaats

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Marot Moulin Gouane


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Update Haïti nav aardbeving oktober 2018

Afgelopen zondag, 7 oktober, werd Haïti opgeschrikt door een stevige aardbeving. Omdat de beving in de buurt was van verschillende World Servants projecten hebben wij contact gehad met de coördinator in Haïti.

Het zwaarst getroffen gebied ligt rond Port de Paix, ruim 30 kilometer ten noorden vanaf het gebied waar World Servants actief was. De mensen in onder andere Atrel zijn flink geschrokken, maar er zijn geen doden en gewonden gevallen in dat gebied. De scholen gebouwd door World Servants staan nog steeds overeind en hebben geen schade geleden.

Lees meer

Uitbreiding schoolblok door project in 2017

De bouw van het schoolgebouw is gereed. Er moet echter nog wel het nodige stuc- en schilderwerk gedaan worden.
Helaas is de status van de bouw van de watertank nog steeds hetzelfde. Zodra de financiele middelen het weer toelaten zullen de werkzaamheden die nog gedaan moeten worden uitgevoerd.

Er gaan (op het moment van set-up bezoek) 25 kinderen naar de kleuterschool. In grade 1 zitten 28 leerlingen, in grade 2 zitten 26 leerlingen en in grade 3 zitten 20 leerlingen.
De kinderen van de kleuterschool en grade 1 maken gebruik van hetzelfde klaslokaal.

Het gebruik van de school is dus nog steeds in lijn met waar het oorspronkelijk ook voor bedoeld was.

Grade 4, 5 en 6 kunnen nog geen gebruik maken van dit schoolblok, die zijn gehuisvest in een ander schoolblok. Echter, door dit schoolblok uit te breiden met nog meer lokalen zal dat probleem ook zijn opgelost.
Grade 7 en 8 gaan naar school in een ander dorp ook omdat er geen voldoende klaslokalen zijn. Met het bouwproject in 2017 zullen nog 3 lokalen worden gebouwd waardoor ook grade 7 en 8 in Moulin Gouane naar school kunnen en niet meer naar een ander dorp.

Lees meer

Gebied
Partner

Moulin Gouane is een klein dorp gelegen op 45 minuten loopafstand van het centraal gelegen Atrel. Het dorp bestaat uit ongeveer tachtig gezinnen. Er zijn weinig tot geen sociale voorzieningen. Moulin Gouane ligt in Haiti, dat in 2010 groot in het nieuws was vanwege de heftige oorkan die met name hoofdstak Port au Prince in puin legde. Er zijn vele slachtoffers gevallen. Stukje bij beetje pakt het land de draad weer op en wordt het land weer opgebouwd.

Unit 2019 - BHM 3170 Airmans Drive
FL 34946
Fermathe
Haiti
+509 01 15 09 35 11 16 13
bhmhaiti@bhm.org

BHM

Partnerorganisatie Baptist Haïti Mission (BHM) is opgericht in 1948 door Wallace en Eleanor Turnbull. Het Amerikaanse koppel begon de christelijke organisatie in de bergen van Haïti. Zij zagen dat de bevolking daar qua ontwikkeling drastisch achter liep ten opzichte van de rest van het land en wilden daar verandering in brengen. Sindsdien is BHM op de goede weg: 350 kerken en 354 basisscholen zijn er al gebouwd. Dit betekent dat de organisatie op dit moment meer dan 68.000 kinderen hulp kan bieden. Daarnaast is een groot deel van de organisatie nu in handen van Haïtiaanse leiders. Door de jaren heen is de mate van sturing en eigen verantwoordelijkheid dus toegenomen.

Maar ook onderwijs is een belangrijk speerpunt voor BHM. Er wordt met maar liefst 55.000 scholieren gewerkt. De organisatie gelooft dat door middel van onderwijs er eindelijk verandering kan komen in het land en in de levens van de Haïtianen. En dat is nodig ook, want nog steeds een groot deel van de kinderen gaat niet naar school. Dit komt doordat ouders het schoolgeld vaak niet kunnen betalen en de kwaliteit van het onderwijs vaak te wensen over laat. En dit is waar World Servants hulp biedt.

Onze partnerorganisatie zorgt daarnaast voor kwalitatief goede medische hulp. Een voorbeeld hiervan is de hulp die BHM kon bieden bij de aardbeving in 2010. De hulpdiensten waren gelijk ter plaatse en het ziekenhuis kon heel veel operaties op zich nemen. Op dit moment wordt er zelfs een nieuw ziekenhuis gebouwd voor betere bereikbaarheid en zo kan ook aan de meest recente uitrusting voldaan worden.

De missie van de organisatie is om het leven van de bewoners te veranderen door het evangelie van God te verspreiden. Dit doen ze onder andere door kerkleiders te stimuleren en ze te helpen in het zoeken naar verandering en groei. Daarnaast worden er leiderschapstrainingen georganiseerd en voor de jeugd is er een Bijbelinstituut waar de leer van Jezus Christus wordt verkondigd.