Bouw van Klaslokalen in Moulin Gouane in 2013

 • Nieuwe school - achtergevel met ramen
  Nieuwe school - achtergevel met ramen
 • Nieuw klaslokaal met schoolbord
  Nieuw klaslokaal met schoolbord
 • Watertank
  Watertank
 • Bestaande school
  Bestaande school
 • Bouwplaats
  Bouwplaats

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Moulin Gouane


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Update Haïti nav aardbeving oktober 2018

Afgelopen zondag, 7 oktober, werd Haïti opgeschrikt door een stevige aardbeving. Omdat de beving in de buurt was van verschillende World Servants projecten hebben wij contact gehad met de coördinator in Haïti.

Het zwaarst getroffen gebied ligt rond Port de Paix, ruim 30 kilometer ten noorden vanaf het gebied waar World Servants actief was. De mensen in onder andere Atrel zijn flink geschrokken, maar er zijn geen doden en gewonden gevallen in dat gebied. De scholen gebouwd door World Servants staan nog steeds overeind en hebben geen schade geleden.

Lees meer

Uitbreiding schoolblok door project in 2017

De bouw van het schoolgebouw is gereed. Er moet echter nog wel het nodige stuc- en schilderwerk gedaan worden.
Helaas is de status van de bouw van de watertank nog steeds hetzelfde. Zodra de financiele middelen het weer toelaten zullen de werkzaamheden die nog gedaan moeten worden uitgevoerd.

Er gaan (op het moment van set-up bezoek) 25 kinderen naar de kleuterschool. In grade 1 zitten 28 leerlingen, in grade 2 zitten 26 leerlingen en in grade 3 zitten 20 leerlingen.
De kinderen van de kleuterschool en grade 1 maken gebruik van hetzelfde klaslokaal.

Het gebruik van de school is dus nog steeds in lijn met waar het oorspronkelijk ook voor bedoeld was.

Grade 4, 5 en 6 kunnen nog geen gebruik maken van dit schoolblok, die zijn gehuisvest in een ander schoolblok. Echter, door dit schoolblok uit te breiden met nog meer lokalen zal dat probleem ook zijn opgelost.
Grade 7 en 8 gaan naar school in een ander dorp ook omdat er geen voldoende klaslokalen zijn. Met het bouwproject in 2017 zullen nog 3 lokalen worden gebouwd waardoor ook grade 7 en 8 in Moulin Gouane naar school kunnen en niet meer naar een ander dorp.

Lees meer

Gebied

Moulin Gouane is een klein dorp gelegen op 45 minuten loopafstand van het centraal gelegen Atrel. Het dorp bestaat uit ongeveer tachtig gezinnen. Er zijn weinig tot geen sociale voorzieningen. Moulin Gouane ligt in Haiti, dat in 2010 groot in het nieuws was vanwege de heftige oorkan die met name hoofdstak Port au Prince in puin legde. Er zijn vele slachtoffers gevallen. Stukje bij beetje pakt het land de draad weer op en wordt het land weer opgebouwd.