Bouw van Klaslokalen in Marot in 2016

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Marot


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

HA116 | 'Afscheid nemen van een familie'

En daar waren ze weer, de Haïti-gangers. De groep die ongetwijfeld het heetste project van deze zomer (>55°C) had, kwam als één familie door de deuren op Schiphol.

Lees meer

HA116 | Haïti-groep is in Atlanta

Hoofdleider Ruben laat van zich horen vanuit de Verenigde Staten.

Lees meer

Update Haïti nav aardbeving oktober 2018

Afgelopen zondag, 7 oktober, werd Haïti opgeschrikt door een stevige aardbeving. Omdat de beving in de buurt was van verschillende World Servants projecten hebben wij contact gehad met de coördinator in Haïti.

Het zwaarst getroffen gebied ligt rond Port de Paix, ruim 30 kilometer ten noorden vanaf het gebied waar World Servants actief was. De mensen in onder andere Atrel zijn flink geschrokken, maar er zijn geen doden en gewonden gevallen in dat gebied. De scholen gebouwd door World Servants staan nog steeds overeind en hebben geen schade geleden.

Lees meer

De schooldirecteur vertelt

"Before the new classroom block was build, the facilities and therefore the quality of education in Marot, was very poor. Pupils were educated in the church or in a hangar. The pupils could not concentrate well enough. The consequence was a decrease in numbers of pupils: more and more parents decided to send their children to other schools like the schools in Marot, Gonaïves and Port-de-Paix. This resulted also in a decrease of schoolincome which lead to another problem: the school couldn't  pay the teachers anymore. Now the block of three class rooms has been build, the quality of the facilities is much better: there is no need for parents to send their children to other places anymore." 

Mr. Enistal
Teacher and director of the school

Lees meer

Gebied

Marot is een klein dorp op ongeveer 15 kilometer afstand van de plaats Atrel. World Servants werkt samen met BHM in het Atrel district, in het noordwesten van Haiti. Het is een droog en erg arm gebied dat slecht te bereiken is. Door de droogte zijn er beperkte landbouwmogelijkheden. Een grote verbetering van de afgelopen jaren is dat er door de Dominicaanse Republiek geïnvesteerd wordt in de aanleg van asfalt wegen. Voor het noorden is dit gunstig, omdat er nu een asfaltweg ligt vanaf Port-au-Prince tot aan Gonaïves; met de intentie om deze verder door te trekken naar Ans Rouge. Hierdoor wordt het noorden steeds toegankelijker, wat ook van belang is voor de economische ontwikkelingen in het gebied.