Bouw van Klaslokalen in Marot in 2016

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Marot


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

HA116 | 'Afscheid nemen van een familie'

En daar waren ze weer, de Haïti-gangers. De groep die ongetwijfeld het heetste project van deze zomer (>55°C) had, kwam als één familie door de deuren op Schiphol.

Lees meer

HA116 | Haïti-groep is in Atlanta

Hoofdleider Ruben laat van zich horen vanuit de Verenigde Staten.

Lees meer

Update Haïti nav aardbeving oktober 2018

Afgelopen zondag, 7 oktober, werd Haïti opgeschrikt door een stevige aardbeving. Omdat de beving in de buurt was van verschillende World Servants projecten hebben wij contact gehad met de coördinator in Haïti.

Het zwaarst getroffen gebied ligt rond Port de Paix, ruim 30 kilometer ten noorden vanaf het gebied waar World Servants actief was. De mensen in onder andere Atrel zijn flink geschrokken, maar er zijn geen doden en gewonden gevallen in dat gebied. De scholen gebouwd door World Servants staan nog steeds overeind en hebben geen schade geleden.

Lees meer

De schooldirecteur vertelt

"Before the new classroom block was build, the facilities and therefore the quality of education in Marot, was very poor. Pupils were educated in the church or in a hangar. The pupils could not concentrate well enough. The consequence was a decrease in numbers of pupils: more and more parents decided to send their children to other schools like the schools in Marot, Gonaïves and Port-de-Paix. This resulted also in a decrease of schoolincome which lead to another problem: the school couldn't  pay the teachers anymore. Now the block of three class rooms has been build, the quality of the facilities is much better: there is no need for parents to send their children to other places anymore." 

Mr. Enistal
Teacher and director of the school

Lees meer

Gebied
Partner

Marot is een klein dorp op ongeveer 15 kilometer afstand van de plaats Atrel. World Servants werkt samen met BHM in het Atrel district, in het noordwesten van Haiti. Het is een droog en erg arm gebied dat slecht te bereiken is. Door de droogte zijn er beperkte landbouwmogelijkheden. Een grote verbetering van de afgelopen jaren is dat er door de Dominicaanse Republiek geïnvesteerd wordt in de aanleg van asfalt wegen. Voor het noorden is dit gunstig, omdat er nu een asfaltweg ligt vanaf Port-au-Prince tot aan Gonaïves; met de intentie om deze verder door te trekken naar Ans Rouge. Hierdoor wordt het noorden steeds toegankelijker, wat ook van belang is voor de economische ontwikkelingen in het gebied.

Unit 2019 - BHM 3170 Airmans Drive
FL 34946
Fermathe
Haiti
+509 01 15 09 35 11 16 13
bhmhaiti@bhm.org

BHM

Partnerorganisatie Baptist Haïti Mission (BHM) is opgericht in 1948 door Wallace en Eleanor Turnbull. Het Amerikaanse koppel begon de christelijke organisatie in de bergen van Haïti. Zij zagen dat de bevolking daar qua ontwikkeling drastisch achter liep ten opzichte van de rest van het land en wilden daar verandering in brengen. Sindsdien is BHM op de goede weg: 350 kerken en 354 basisscholen zijn er al gebouwd. Dit betekent dat de organisatie op dit moment meer dan 68.000 kinderen hulp kan bieden. Daarnaast is een groot deel van de organisatie nu in handen van Haïtiaanse leiders. Door de jaren heen is de mate van sturing en eigen verantwoordelijkheid dus toegenomen.

Maar ook onderwijs is een belangrijk speerpunt voor BHM. Er wordt met maar liefst 55.000 scholieren gewerkt. De organisatie gelooft dat door middel van onderwijs er eindelijk verandering kan komen in het land en in de levens van de Haïtianen. En dat is nodig ook, want nog steeds een groot deel van de kinderen gaat niet naar school. Dit komt doordat ouders het schoolgeld vaak niet kunnen betalen en de kwaliteit van het onderwijs vaak te wensen over laat. En dit is waar World Servants hulp biedt.

Onze partnerorganisatie zorgt daarnaast voor kwalitatief goede medische hulp. Een voorbeeld hiervan is de hulp die BHM kon bieden bij de aardbeving in 2010. De hulpdiensten waren gelijk ter plaatse en het ziekenhuis kon heel veel operaties op zich nemen. Op dit moment wordt er zelfs een nieuw ziekenhuis gebouwd voor betere bereikbaarheid en zo kan ook aan de meest recente uitrusting voldaan worden.

De missie van de organisatie is om het leven van de bewoners te veranderen door het evangelie van God te verspreiden. Dit doen ze onder andere door kerkleiders te stimuleren en ze te helpen in het zoeken naar verandering en groei. Daarnaast worden er leiderschapstrainingen georganiseerd en voor de jeugd is er een Bijbelinstituut waar de leer van Jezus Christus wordt verkondigd.