HA116 | 'Afscheid nemen van een familie'

Geplaatst op 12 aug 2016 - 09:03

En daar waren ze weer, de Haïti-gangers. De groep die ongetwijfeld het heetste project van deze zomer (>55°C) had, kwam als één familie door de deuren op Schiphol.

De groep was, ondanks de lange reis en het tijdsverschil, enthousiast: 'het was zo tof!' en 'afscheid nemen van een familie'. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.