HA116 | Haïti-groep is in Atlanta

Geplaatst op 11 aug 2016 - 20:02

Hoofdleider Ruben laat van zich horen vanuit de Verenigde Staten.

De groep heeft het hele warme weer in Haïti omgeruild voor iets minder warm weer in Atlanta. Na een goede vlucht staat de groep nu klaar om te boarden voor de vlucht naar Amsterdam. Daar hopen ze morgenvroeg aan te komen. Hopelijk hebben de vrijwilligers dan allemaal de nodige uurtjes slaap meegepakt. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.