Het begint allemaal met iets simpels

Verandering zit in een klein hoekje en zoveel situaties en mensen raken je leven aan, wat verandering teweeg kan brengen. Alles om je heen, alles wat je ervaart, daar wordt je door gevormd. Daar ben ik wel van overtuigd.
 

Ik ben maar een gewone, simpele student, maar toch heb ik ergens ‘stiekem’ de droom om iets te betekenen voor de mensen om me heen en te bouwen aan verandering in de wereld. Nu loop ik hier over straat, heb net mijn weekend boodschappen gedaan, dus heb in mijn ene hand een boodschappen tas waar prei uit steekt en in mijn andere hand een extra groot pak met wc-papier rollen. De wandeling van de winkel naar mijn huis vind ik altijd een heerlijk moment om weer even tot mezelf te komen en mijn gedachten te ordenen. 

Dit jaar ga ik voor het eerst mee op een project van World Servants. Ik vind het spannend, maar het is iets wat ik al zo lang graag wilde doen! Het enorme pak wc-papier in mijn hand doet me denken aan de acties die ik gevoerd heb om geld te verzamelen voor dit project. Ik heb wc-papier verkocht, werd ook meerdere keren aan de deuren begroet met een flinke lachbui, maar ook deze ontmoetingen vond ik alleen al prachtig. Ik heb meerdere mensen kunnen vertellen over mijn droom, mijn reis en mijn doel: om te bouwen aan verandering in de wereld. Ik heb levens aangeraakt, al tijdens de voorbereidingen van mijn reis, en liet de mensen ook lachend achter, de meeste zelfs met een rol wc-papier die ze hadden gekocht.

Verandering zit dus in een klein hoekje, het kan al met wc-papier blijkbaar, laat staan als je op project naar een ander land gaat, om je daar in te zetten voor anderen. Hoe mooi is dat? Hoeveel levens raak je daar mee aan? Hoe raakt dit je eigen leven aan? Zelfs al ben je niet in staat om te reizen… Ik ben zelf bijvoorbeeld heel bang voor vliegtuigen, maar deze angst negeer ik even… Verandering hoeft niet groot te zijn. Denk eens aan de levens waar jij allemaal mee te maken hebt, alleen al in je gewone, alledaagse leven. Misschien ben je wel net als ik, een simpele student, ook jij kan bijdragen aan een betere wereld. Sta vandaag een stil bij wat jij zou willen veranderen in de wereld. Na vandaag, elke keer als je de witte velletjes ziet die in je wc hangen, sta dan stil bij de kleine veranderingen waar jij verantwoordelijk voor bent. Je brengt meer teweeg dan je misschien door hebt en betekend ook iets voor de wereld. 
Mocht je, in tegenstelling tot mij, niet bang zijn voor vliegen, ga ook een keer mee op project! Je hebt al een eerste tip om actie te voeren: wc-papier, wie heeft dit nou niet nodig?

Alles om je heen, alles wat je ervaart, daar word je door gevormd

Amy van Weverwijk