Zambia | Hidde werd geïnspireerd door de kinderen

Tijdens mijn project in Zambia kwam ik erachter hoe goed het is om simpelweg tijd voor iemand vrij te maken. Dit merkte ik aan de kinderen in Kavinaka, waar ik in 2017 naar toe ben geweest. 

Wanneer we klaar waren met de bouw, vonden de kinderen het geweldig dat we voetbal gingen spelen tot de zon weer onder ging. Op elk moment dat wij vrije tijd hadden, vroegen de kinderen met handen en voeten of we weer kwamen om samen met ze te spelen. 

Ik denk dat het belangrijk is om deze tijd ook vrij te maken voor deze kinderen en dat alles kan gebeuren als je op die momenten naar elkaars talent kijkt. Bij een potje voetbal, waar je niet weet of er überhaupt wel teams zijn tot aan iedereen over de kop gooien, omdat ze allemaal graag de salto willen leren. 

Het is prachtig om te zien hoe snel je een band ontwikkelt met de kinderen, puur en alleen omdat je tijd voor ze vrijmaakt. 

Door deze mooie ervaring is mijn kijk op mensen veranderd. Nu probeer ik meer tijd vrij te maken om anderen te helpen en niet overal haastig langs te gaan.

Even tijd vrijmaken doet zo veel

Hidde de Boer