Iedereen is weer terug!

Geplaatst op 27 aug 2014 - 10:45

Alle 568 deelnemers van de zomerprojecten zijn veilig terug in Nederland. En wat hebben ze veel bereikt. Genoeg redenen om dat te vieren!

 

Afgelopen zaterdag kwam de laatste zomergroep thuis. Dit was de laatste van de 19 groepen die deze zomer hebben gebouwd aan verandering. Wat geweldig! Naast deze 568 deelnemers hebben honderden vrijwilligers hard gewerkt in om dit te bereiken. Heel erg bedankt daarvoor. Mede daardoor kijken we terug op een zeer gezegende zomer.

Maar we zijn nog niet klaar voor 2014. Dit weekend bereiden de najaarsgroepen naar Ghana en Malawi zich voor. Ook wordt er alweer volop actie gevoerd voor de projecten van 2015. Je vindt ze in het projectoverzicht voor 2015. Aanmelden kan nu al.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.