Dominicaanse Republiek | "Ik wil anderen uit de buurt ook helpen"

Juan is 22 jaar oud, heeft een vrouw en twee kinderen van 6 en 3 jaar oud. Hij werkt met zijn vader op het land. In augustus 2010 heeft World Servants met hem en de aannemers een stenen huis voor zijn gezin gebouwd. De verandering voor Juan gaat verder dan zijn eigen gezin, hij wil iets betekenen voor de hele gemeenschap!

Juan vertelt zelf: "Ik had eerst een houten huis. Er zaten veel gaten in de muur waardoor het veel tochtte. Gif van het land werd door de wind in het huis geblazen waardoor de kinderen longproblemen kregen. Bovendien was alles in het huis nat tijdens de regen. Voordat World Servants kwam was er ook weinig contact met het andere deel van de wijk.

Via dominee Angel en mijn contacten van de buurtvereniging ben ik in contact gekomen met World Servants. Ik ben erg blij met mijn nieuwe stenen huis. Nu kan ik meer bieden aan mijn vrouw en mijn twee kinderen. Nu blijft het binnen droog als het regent. Het is gezonder voor mijn kinderen. Het gif kan het huis bijvoorbeeld niet meer naar binnen waaien, we kunnen gewoon het raam dicht doen. Ook de gemeenschap veranderd. Het ziet er mooier uit, de mensen zijn meer met elkaar verbonden en met het andere deel van de wijk is er meer contact.

Ik wil anderen uit de buurt ook helpen om aan een beter huis te komen zodat zij ook een betere toekomst  hebben."

Ik wil anderen helpen zodat zij ook een betere toekomst hebben

Juan