Ilse Kamphuis in Bangladesh

Ilse Kamphuis verteld over haar eerste ervaring met World Servants. Zij was al enthousiast geworden door de verhalen uit haar dorp maar toen haar broer terug kwam van project wist ze het zeker: Ik ga ook mee.

En zo ging is ze naar Bangladesh geweest om daar een school voor verpleegkundigen te bouwen. De school werd naast het ziekenhuis gebouwd. Omdat ze zelf de opleiding verpleegkunde studeert vond ze dit erg interessant. Er was voor haar geregeld dat ze een dagje mee mocht lopen in het ziekenhuis. Hoe dat was, vertelt ze: “Ik heb toen ook van alles gezien. De mensen die ik daar gesproken heb zijn blij met wat ze hebben en wat ze krijgen, terwijl dat helemaal niet veel is vergeleken met wat wij hebben. Dit doet me veel! Ze danken God voor alles wat ze hebben. Daar kan ik nog veel van leren!”

Tijdens de drie weken project is ze met verschillende mensen in gesprek gegaan over het geloof en dat heeft haar een enorme boost gegeven. “Zowel de deelnemers als de Bengalen hebben me veel geleerd over het geloof! Ik zag in dat de kleinste dingen al een grote betekenis konden hebben.”

Ik zag in dat de kleinste dingen al grote betekenis kunnen hebben

Ilse Kamphuis