Bouw van Bouw hostel in Balkunje in Balkunje in 2012

  • Gereed hostel
    Gereed hostel
  • Meisjes uit het opvanghuis
    Meisjes uit het opvanghuis
  • Het hostel beschikt nu ook over een keuken
    Het hostel beschikt nu ook over een keuken

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Balkunje


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

IN312 | Opvanghuis veilige plek voor meisjes uit India

In 2012 stond een reis naar Balkunje in India gepland om daar aan een opvang voor meisje te bouwen. Helaas is deze reis geannuleerd vanwege problemen met de aanvraag van het visum. Dit heeft de partnerorganisatie er niet van weerhouden om aan de slag te gaan, dus zonder groep is het project alsnog uitgevoerd.

In juni 2018 zijn Sam en Shobha van onze voormalige Indiase partnerorganisatie YuvaLok naar Balkunje gegaan om het laatste evaluatiebezoek aan deze projectlocatie te brengen. Daar hebben ze de managers ontmoet en de kinderen die in het huis verblijven.

Het opvanghuis in Balkunje is volledig in gebruik, het is in goede staat en dient nog steeds zijn oorspronkelijke doel. Ook de kwaliteit van de voorzieningen, faciliteiten en geleverde service is goed op orde.

In het huis wonen 63 schoolgaande meisjes en 5 jongens. De meeste van hen komen uit afgelegen dorpen in het noorden van Karnataka, zo’n 800 kilometer vanaf het opvanghuis. De kinderen komen uit de meest arme gezinnen waarin de kinderen vaak een zwaar bestaan hebben en er voor hen weinig kans is om naar school te gaan. De kinderen die in de opvang wonen, zijn tussen de 6 en 16 jaar oud.

Vijf jaar na de bouw van de faciliteit, werd duidelijk dat het opzetten van de opvang een zeer goede keuze was. Het opvanghuis brengt een grote verandering in de levens van de kinderen en het heeft daarnaast ook een positieve invloed op de vrijwilligers, managers, overheid en de maatschappij.

In de woorden van Sam en Shobha: “We are thankful to all those who were involved and contributed in some way or the other. Most of all we thank God Almighty for His grace and mercy in meeting this need.”

Lees meer
Partner

74, Elza Enclave, Kaveri Nagar, Horomavu P.O.
560 043
Bangalore
India

sam@yuvalok.org

YuvaLok

test 2