Jaarverslag 2012 online

Geplaatst op 30 mei 2013 - 20:50

Terwijl achter de schermen druk wordt gewerkt aan de projecten voor volgend jaar, blikken we ook nog even terug op 2012. Het was het jaar van het jaarthema 'LittleBig Change' en het jaar dat er 742 deelnemers meegingen. Verder nam directeur Els Nijman afscheid van World Servants. Al deze en nog veel meer feiten, zijn nu te lezen in het jaarverslag van 2012. Het bestand en een verkorte versie zijn hier te downloaden. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.