Kaartenactie school levert € 1600,- op

Geplaatst op 17 mrt 2014 - 15:18

Kinderen van basisschool De Hoeksteen uit Aalsmeer hebben flink wat kerstkaarten verkocht in december. De opbrengst is voor afbouw van de klaslokalen in Malawi, Madosa van vorig jaar. De actie was een groot succes: hij heeft in totaal € 1621,73 opgebracht.

Elk jaar voert de school actie voor een goed doel; dit keer dus voor World Servants. Er zijn heel wat setjes kerstkaarten verkocht in december. De definitieve opbrengst en de cheque zijn vorige week overhandigd aan Judith vd Maarl. Zij gaf in december een presentatie op de school. De kinderen waren erg enthousiast, vooral omdat het zo'n concreet project is.

World Servants kan scholen een concreet spaarproject bieden, bijvoorbeeld door onze kijkdoosactie. Ook als er andere actie-ideeën zijn, dan kun je bij World Servants terecht. We komen graag langs voor een presentatie.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.