[ke113] Veilig aangekomen in Kenia

Geplaatst op 17 jul 2013 - 09:15

Hoofdleider Judith laat ons weten dat de groep goed is aangekomen in Nairobi.

Lieve thuisblijvers,

We zijn veilig aangekomen in Nairobi, waar we werden opgewacht door onze Keniaanse reisgenoten. Wat een warm welkom door Rita, Esther, Mishi, Philip en Peter van LISP. We slapen op een hele mooie plek: een katholiek klooster met 15 nonnen. Ook James, contactpersoon/manager van LISP kwam ons begroeten en at met ons mee.

Na een gezellige introductie, waarbij iedereen zichzelf even kort mocht presenteren - ja, in het Engels - hebben we de avond afgesloten met worship en gebed! Nu lekker slapen en morgen fris weer op.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.