Bouw van Indepth in Nairobi in 2013

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Nairobi


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[ke113] Handen uit de mouwen in Kenia

Hierbij weer een kort verslag van de afgelopen dagen. Het gaat goed met iedereen en we genieten met volle teugen. Onderaan dit verslag staan persoonlijke groetjes van de deelnemers aan het thuisfront.

Lees meer

[ke113] Moe van alle indrukken

Hoofdleider Judith geeft telefonisch een update door vanuit Kenia. De groep is moe van alle indrukken, maar geniet met volle teugen!

Lees meer

Er zijn geen berichten.

Gebied
Partner

Je reist door een deel van Kenia.

Esther Muthee

P.O. Box 9845-00200
Nairobi

+254 721 92 06 47
lisp@lifeskills.or.ke

LISP

Kenia Indepth is een reis van Tear in samenwerking met World Servants en LISP.

LISP
Tear-partner LISP leidt dit bijzondere Kenia Indepth project. LISP is een christelijke organisatie die scholieren helpt bij het maken van belangrijke keuzes in hun leven, bijvoorbeeld op het gebied van relatievorming en seksualiteit. LISP geeft daarom training aan leraren en ontwikkelt lesmateriaal over
relaties en seksualiteit.

ACK NAROK
Het Narok Integrated Development Programme is een pro-gramma van de Anglicaanse Kerk van Kenia. In 1982 is deze kerk een programma begonnen om de Maasai met woorden en daden Gods liefde te laten zien. De sectoren waar de kerk zich met steun van Tear voor inzet zijn divers: gezondheidszorg, onderwijs, landbouw, vee, water, sanitaire voorzieningen en sociale ontwikkeling. Het programma heeft een ontwikkeling doorgemaakt van het aanbieden van hulp naar het coachen van lokale gemeenschappen. Zo kunnen zij zélf werken aan het verbeteren en ontwikkelen van hun leefgebied.

Redeemed Gospel Church
De Redeemed Gospel Church (RGC) begon in 1974 in Nairobi in de sloppenwijk Mathare met haar activiteiten. De kerk stuitte daarbij op schrijnende sociale problemen. Dus al gauw werd er diaconaal werk opgezet. De kerkleden deelden voedsel en kleding met nieuwe leden. Daarna ging men ook de problemen op het gebied van huisvesting, scholing, werkgelegenheid en gezondheid samen met de bewoners aanpakken. Op tear.nl/sponsor kun je het leven van mensen in de sloppenwijk volgen via filmpjes en weblogs, én de community steunen.