Bouw van Studiereis in Nairobi in 2019

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Nairobi


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

KE119 | Op Hollandse bodem

Uitgelaten kwamen de Kenia-deelnemers vanmorgen weer aan in Nederland.

Lees meer

KE119 | Kenia here we come!

Vanmiddag is de eerste groep van 2019 vertrokken naar Kenia. Geen vakantie, maar aan de studie...

Lees meer

Er zijn geen berichten.

Gebied
Partner

Je reist door een deel van Kenia.

Esther Muthee

P.O. Box 9845-00200
Nairobi
Kenya
+254 721 92 06 47
lisp@lifeskills.or.ke

LISP

Kenia Indepth is een reis van Tear in samenwerking met World Servants en LISP.

LISP
Tear-partner LISP leidt dit bijzondere Kenia Indepth project. LISP is een christelijke organisatie die scholieren helpt bij het maken van belangrijke keuzes in hun leven, bijvoorbeeld op het gebied van relatievorming en seksualiteit. LISP geeft daarom training aan leraren en ontwikkelt lesmateriaal over
relaties en seksualiteit.

ACK NAROK
Het Narok Integrated Development Programme is een pro-gramma van de Anglicaanse Kerk van Kenia. In 1982 is deze kerk een programma begonnen om de Maasai met woorden en daden Gods liefde te laten zien. De sectoren waar de kerk zich met steun van Tear voor inzet zijn divers: gezondheidszorg, onderwijs, landbouw, vee, water, sanitaire voorzieningen en sociale ontwikkeling. Het programma heeft een ontwikkeling doorgemaakt van het aanbieden van hulp naar het coachen van lokale gemeenschappen. Zo kunnen zij zélf werken aan het verbeteren en ontwikkelen van hun leefgebied.

Redeemed Gospel Church
De Redeemed Gospel Church (RGC) begon in 1974 in Nairobi in de sloppenwijk Mathare met haar activiteiten. De kerk stuitte daarbij op schrijnende sociale problemen. Dus al gauw werd er diaconaal werk opgezet. De kerkleden deelden voedsel en kleding met nieuwe leden. Daarna ging men ook de problemen op het gebied van huisvesting, scholing, werkgelegenheid en gezondheid samen met de bewoners aanpakken. Op tear.nl/sponsor kun je het leven van mensen in de sloppenwijk volgen via filmpjes en weblogs, én de community steunen.