Leidersweekend

vrijdag 22 maart - 9:00 tot zondag 24 maart - 15:30

Woolthuisweg 47, 8141 RX Heino

Voeg toe aan je agenda

Alle leiders van dit seizoen worden verwacht op het leidersweekend. Het leidersweekend vindt dit jaar plaats van 22 tot 24 maart op het Jacobsgat, een locatie van het Summercamp in Heino.

Programma

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

Vrijdag: Veiligheidstraining en hoofdleiders

Veiligheidstraining (volgens uitnodiging)
Reguliere stroom: inschrijving vanaf 9.00, programma 9.30 - 22.15 uur
Veiligheidstraining met daarin 's morgens het World Servants-beleid ten aanzien van veiligheid en risico's en de procedures op dat gebied, 's middags een training 'omgaan met agressie' en 's avonds een aantal simulaties waarin we alle onderwerpen van de dag praktisch toepassen. Voor de veiligheidstraining wordt een deel van het team uitgenodigd.

Refreshment course: inschrijving vanaf 13.30, programma 14.00 - 20.30 uur
Verdieping van de reguliere training, met 's middags theorie en 'omgaan met agressie' en 's avonds twee simulaties. 

Hoofdleiders
Inschrijving vanaf 19.00, programma 20.30 - 22.15 uur
Bijeenkomst voor hoofdleiders.

Voorovernachten
Als je pas vanaf zaterdag bent uitgenodigd, maar graag op vrijdag wilt komen om je mede-leiders te ontmoeten, is dat mogelijk. Je kunt je hiervoor aanmelden via deze link. De kosten voor overnachting en ontbijt bedragen € 19,75. 

Zaterdag: Teambuilding & informatie (alle leiders)

Inschrijving vanaf 9.00, programma 10.00 - 22.00 uur

Het zaterdagprogramma staat in het teken van het bouwen aan de teams die jullie als leiders vormen.

  • 10.00 - 12.30 Keynote over jongerencultuur met Björn van Veelen, training gespreksvaardigheden in subgroepen

  • 13.30 - 17.30 Teambuilding met indoor- en outdooractiviteiten

  • 18.30 - 0.00 Gezamenlijke maaltijdsluiting, set up-overdrachten, sessie 'van nu tot festival' en tijd om als team bij te praten

Zondag: Teambuilding & informatie

Programma 9.00 - 15.30 uur

De dag beginnen we met een interactieve viering. ‘s Middags worden er workshops gegeven voor de verschillende taken in de leidersteams. Naast de workshops ontvang je informatie over het verdere voorbereidingstraject en beschikbare online tools.

Overige informatie

Carpoolen?
Wil je met iemand meerijden of heb je plekjes over? Reageer dan op het bericht over carpoolen in het evenement op Facebook.

Meenemen
Het is de bedoeling dat je zelf zorgt voor een hoeslaken, kussensloop, slaapzak/laken en handdoek. Voor de teamtraining heb je makkelijk zittende kleding nodig die tegen een stootje kan en een beetje vies mag worden. Zorg voor stevige schoenen en bij koud weer voor warme kleding.

Locatie
Woolthuisweg 47, 8141 RX Heino (800 meter van NS-station Heino). Als je in Heino-dorp over de Woolthuisweg rijdt, is het Jakobsgat nog één kilometer rechtdoor. Het Jakobsgat ligt aan het einde van een onverharde weg, tegen de spoorlijn Zwolle – Hengelo.

Bij erg regenachtig weer kunnen de noordelijke (onverharde) toegangswegen naar het Jakobsgat (Parallelweg, Woolthuisweg vanuit Heino) moeilijk berijdbaar zijn. De weg vanuit het zuiden (Woolthuisweg vanaf de Schaarshoekweg/Hondemotsweg) is verhard en daardoor veel beter begaanbaar. 

Parkeren
Als je met de auto komt kun je parkeren op het parkeerterrein tegenover de ingang van het Jakobsgat. Als dat parkeerterrein vol is kun je ook parkeren in het gras, rechts na het toegangshek. Een vrijwilliger wijst daar de weg. 

Vanwege de lokale regelgeving en in verband met de doorstroming van het verkeer is het niet toegestaan om buiten het hek van het Jakobsgat in de berm of de bosrand te parkeren. 

Trein
Met de trein is het Jakobsgat goed bereikbaar. Station Heino ligt 800 meter van de ingang van het Jakobsgat. Op het plattegrondje bovenaan deze pagina zie je hoe de route is.

Noodsituaties
Tijdens het weekend kun je bij noodgevallen bellen met 0561-613111.

Aftermovie 2018