[ma113] Grote verbondenheid

Geplaatst op 19 nov 2013 - 12:04

Per telefoon heeft de groep weer een update doorgegeven van de werkzaamheden en belevenissen in Malawi.

Het weekend is achter de rug, deze heeft de deelnemers goed gedaan. Het programma was wat aangepast omdat de deelnemers tijd nodig hadden om uit te rusten. Op de foto's die gestuurd zijn is, aan het resultaat toe nu toe, te zien dat de groep hard gewerkt heeft dus een aantal dagen rusten ook zeker verdiend hadden. Ook niet iedereen is fit, dit komt veelal door de warmte, vermoeidheid en onrustige darmen. Zaterdagochtend heeft de groep een lokale markt bezocht in het dorp, 's middags hebben de deelnemers in twee groepen olv een gids een wandeling gemaakt door de omgeving van het dorp. Hier hebben ze gezinnen bezocht die met handwerken zelf spullen maken die ze verkopen op markten.

Zondag is er een kerkdienst bezocht, het was een mooie dienst. Martin mocht de preek verzorgen en de groep heeft een paar liederen gezongen. De dienst was niet heel druk bezocht door de lokale bevolking, terwijl dit normaal gesproken wel het geval is. De reden hiervoor was dat de regering coupons uitdeelde in steden voor zakken kunstmest, elk gezin had recht op 2 coupons maar die moesten wel persoonlijk opgehaald worden.
De zondagmiddag werd ingevuld door bij te slapen en voor wie het leuk vond mocht een bezoek brengen aan een irrigatieproject in de omgeving.

De bouw gaat volgens schema, ze hopen vandaag op beide gebouwen het dak erop te krijgen. Vanmiddag wordt er voor de vrouwen uit de omgeving een creatieve middag georganiseerd. Hier zullen spullen gemaakt worden die te koop aangeboden worden op de markt.

"De sfeer is goed in Madosa! En de verbondenheid met de lokale bevolking is groot.", meldt Afke tot slot.

Groeten uit een warm Malawi!

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.