[ma113] Projectmanager Jan zwaait groep uit in Malawi

Geplaatst op 22 nov 2013 - 11:06

De groep in Malawi namvanochtend wel op een hele bijzondere manier afscheid van 'hun' projectland. Jan van der Leest, projectmanager bij World Servants, is voor projectvoorbereiding in Malawi en kwam vanochtend aan met het vliegtuig. Daar kwam hij de groep tegen en kon ze dus zo uitzwaaien.

Jan liet ons weten nog even met de groep te hebben gesproken. Het project in Malawi is erg goed verlopen en de groep komt met een bijzondere ervaring terug naar Nederland. De hele groep was enthousiast. Morgen komen aan in Brussel, waarna ze met de bus naar Nijkerk gaan waar ze rond 11.15 uur aankomen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.