MA116 | Ede-groep zegt Malawi gedag

Geplaatst op 19 aug 2016 - 14:19

Hoofdleider Johan laat per SMS weten dat de groep op het vliegveld van Lilongwe door de douane is gegaan. 

Na het afscheid van de coördinatoren en het zonnige klimaat, is de groep nu op weg naar het regenachtige Addis Ababa. Daar kunnen de deelnemers in het donker een paar uur genieten van de regendruppels, voor ze in het vliegtuig naar Brussel stappen. Hopelijk pakt iedereen in het vliegtuig een paar uur slaap, zodat ze morgen rond lunchtijd in Ede uitgebreid over hun ervaringen kunnen vertellen. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.