[ma213] Bijna op weg naar Malawi

Geplaatst op 3 jul 2013 - 12:07

Bijna is het zover!

Via de sociale media is het al te merken: De deelnemers krijgen de kriebels. Het wordt tijd om weg te gaan. De tassen zijn nu allemaal gepakt. Met moeite is alles er in gegaan. Wellicht wordt hier en daar vanavond lekker gekookt om nog een keer te genieten van de lievelingsmaaltijd. De moeders nemen waarschijnlijk nog een keer de meeneemlijst door. Vanavond allemaal vroeg naar bed, maar waarschijnlijk toch niet echt lekker kunnen slapen. Vol met spanning en energie. Het is altijd spanend. zowel voor de deelnemers, staf, maar ook voor de achterblijvers. Drie weken geen contact met elkaar. Voor de deelnemers ook geen faceboook, apps, mails enz. Natuurlijk proberen we ook vanuit Malawi nog een paar berichtjes te plaatsen. Dat zal naar verwachting niet eenvoudig zijn. Niet te hoge verwachtingen hebben dus. Morgen om 9.30 hopen we elkaar allemaal nog even te ontmoeten bij het vertrek. Tot dan!

namens de staf,

Hans Houtman

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.