[MA214] Goed aangekomen in Malawi!

Geplaatst op 3 aug 2014 - 15:01

De hoofdleider heeft laten weten dat de groep veilig is aangekomen in Lilongwe en inmiddels onderweg met de bus richting de projectlocatie.

Helaas is de groep gisteren met 1 deelnemer minder vertrokken vanaf luchthaven Brussel, omdat haar reispapieren niet compleet waren. Dit wordt komende week verder uitgezocht, maar heeft voor een nare smaak gezorgd bij vertrek. Deze teleurstelling verwerken aan het begin van de reis is geen pretje, en is helemaal vervelend voor de deelnemer in kwestie. We hopen dit zo snel mogelijk opgelost te hebben.

Gelukkig zit de sfeer er goed in bij aankomst in Malawi en ziet iedereen uit naar de ontmoeting in Chasefu! 

Voor alle achterblijvers de groetjes vanuit Malawi.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.