MA216 | Klaar voor vertrek

Geplaatst op 4 aug 2016 - 13:28

De groep staat klaar voor vertrek in Malawi

'Wij staan klaar op het vliegveld in Malawi en zijn ruim op tijd ingecheckt. Net hebben we goed afscheid genomen van Mussa (de coördinator). Vannacht hebben we lekker geslapen in een hostel. Gisteren hebben we het project afgesloten met een indrukwekkend kringgebed. Iedereen is gezond en de stemming zeer goed!' Liet de Betty weten. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.