[ma313] Klaar om af te ronden

Geplaatst op 14 aug 2013 - 14:44

We hebben contact gehad met hoofdleider Johan Janssen. De voortgang in Malawi gaat goed en de groep is bezig met de loodjes in Echikankheni.

Er is hard gewerkt de laatste dagen. Projectlandcoördinator Vincent Sichinga plaatste onderstaande foto's op zijn Facebook. Op dit moment (woensdagmiddag) is de overdracht in volle gang. De groep heeft hard gewerkt. Er is een blok van twee lokalen en een lerarenhuis klaar. Verder is er ook hard gewerkt aan een toilet voor leraren en een verschoningsruimte voor de oudere meiden. Hiervan is het hoogste punt bereikt. Al met al is er dus veel bereikt!

Na vandaag zal de groep zich klaarmaken voor de terugreis. Er staat nog een safari op het programma. De laatste dag zullen ze doorbrengen in de hoofdstad Lilongwe.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.