[ma313] Toespraken & cadeaus

Geplaatst op 1 aug 2013 - 19:18

"We are having a wonderful time here", schrijft coördinator Vincent Sichinga vanuit Echikhangeni.

Zijn foto's doen vermoeden dat iedereen het daarmee eens is, behalve een arme geit. Die geit is waarschijnlijk een van de 'cadeaus' die worden uitgewisseld bij de officiële start van de bouw. Vincent schrijft: Vandaag was de welkomstceremonie voor de groep in Echikhangeni en daarna de eerste werkdag! Zoals altijd begonnen we met gebed, voorstellen, zingen van het Nederlandse en Malawiaanse volkslied, uitwisseling van cadeaus, glimlachen en prachtige toespraken van de hoofdleider en de chief. Het was weer geweldig om mee te maken; we danken God voor een goede start."

We wensen de groep een smakelijke maaltijd toe vanuit Nederland!

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.