[MA314] Feestelijk afscheid in Malawi

Geplaatst op 16 okt 2014 - 12:23

De tijd is voorbij gevlogen in Chikumula en dan komt altijd het onvermijdelijke moment dat er afscheid genomen moet worden van de bijzondere mensen, maar met een tas vol herinneringen gaan de deelnemers richting Nederland.

Het afscheid in Chikumula was feestelijk met veel zang en dans. De bevolking sprak hun dankbaarheid uit naar de groep. Vanmorgen vroeg is de groep vertrokken uit Chikumula en is onderweg naar Lilongwe, maar er zal eerst nog een tussenstop gemaakt worden in Lunga. In Lilongwe zal de groep nog een markt bezoeken waar de nodige souvenirs gekocht kunnen worden. Vannacht zullen de deelnemers in het klooster overnachten om daarna te beginnen aan de vliegreis terug naar Nederland. Het gaat goed met iedereen, niemand is ziek geweest. De groep kijkt daarom ook terug op een gezegend project.

Groeten uit Malawi en tot snel!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.